fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Bærekraft

Med hjerte for miljø og bærekraft

Cemo ønsker å være en bedrift som bærer sitt samfunnsansvar gjennom alle prosesser. I alt fra handel, til drift og produksjon. Vi jobber hele tiden med å ta bærekraftige valg.  Det vil alltid være ting vi må jobbe med, men fokuset er alltid å ta de beste valgene der vi kan.


SAMARBEID

Cemo engasjerer seg i lokalsamfunnet i landene vi arbeider med. Gjennom Cemo Care arbeider vi både med egne prosjekter, og støtter andre prosjekter vi har tro på.

Hjerteprosjektet vårt finner du i Kiberaslummen i Kenya, hvor vi er med å gi barna i slummen utdanning slik at de kan skape seg en bedre framtid.

Lokalt i Kristiansand samarbeider vi blant annet med Blåkors og Matsentralen.

Les mer om Cemo Care her.


Kaffe - Direkte handel

KAFFE

Å ha en gjennomsiktig kaffehandel er noe vi brenner sterkt for. Ved å kjøpe kaffe direkte fra kaffebønder og kaffeland har vi en fullstendig sporbar kaffe, der vi vet pengene går til å sikre fremtidig drift av de gårdene vi samarbeider med. Vi besøker landene vi handler fra hvert år, slik vi kan jobbe med langsiktige relasjoner. Det gir også en trygghet for både kaffebøndene og oss. Vi blir kjent med bøndene, kaffen og kvaliteten. I tillegg betaler vi litt mer for kaffen enn nødvendig for å sikre en lysere framtid for bonden og familien, hans/hennes arbeidere, og det sikrer også en høy kvalitet på kaffen år etter år. I tillegg vil bonden ha litt til overs så han kan videreutvikle gården sin, og være rustet til å møte klimautfordringene kaffedyrkingen står ovenfor. På denne måten får dem muligheten til å holde en bærekraftig drift, både for seg selv og sine arbeidere.

Les mer her

Emballasje og matsvinn

Emballasje

Cemo fokuserer på å kunne levere problemfritt  med trygg, sikker emballasje. Vi etterstreber hele tiden å ha et fokus på miljøvennlig emballasje. Vi bruker resirkulert papp, papir og plast der vi kan. Det er også viktig for oss å ha fortløpende dialog med våre leverandører om de beste løsningene.

Cemo er er medlem av Grønt Punkt. Dette fordi vi ønsker å være med å bidra til å redusere plastforbruket i Skandinavia, og også å ta i bruk alle nye gjenvinnbare løsninger. Som matprodusent står vi ikke helt fritt velge materialer, da vi også må imøtekomme en rekke krav:

Emballasjen skal:

  • Være godkjent for matkontakt.
  • Holde på aroma og holdbarhet.
  • Ta hensyn til lys og fuktbarriere.
  • Fungere godt sammen med pakkemaskiner.

Dette gjør vi
Vi øker nå fokuset ytterligere på å redusere plast i emballasjen. Nye maskiner gjør at varene kan pakkes med samme mengde, i mindre emballasjer. PE-plast er inntil videre det beste valget i det Skandinaviske avfallsystemet for matkontaktmateriale. Vi bruker en PE-plast som er 100% gjennvinnbar og innehar alle godkjenninger.  Cemo har investert i helt ny maskinpark som skal redusere posestørrelse også på de fleste porsjonsforpakninger, som igjen reduserer det totale plastbehovet. Den største reduksjon oppnås ved og redusere tykkelsen på folien. Når tykkelsen reduseres fra 48my til 30my reduseres plastbruk med 37%. Optimalisering av posestørrelse kan gi ytterligere reduksjon – estimert til 5%-10%.

Når det gjelder papir, er ikke det egnet uten å tilføre barrierer for lys, lukt, fukt og holdbarhet. Barrierer består oftest av et tynt plastlag eller aluminium. Papiret kan da ikke lenger gjenvinnes og vil bli til restavfall som forbrennes.

Vi får jevnlig tilbakemelding fra våre forbrukere om emballasje og innpakning. Dette setter vi stor pris på, vi jobber hele tiden med å finne det beste – både for kvalitet og miljø. Vi oppfordrer vår kunder og forbrukere til å aktivt ta del i vår bærekraft ved å sende oss meninger og forslag.

Leverandører

Valg av leverandører er vesentlig for en bedrift som Cemo, og vi er alltid på utkikk etter leverandører som fokuserer på bærekraft.

Palmeolje

Vi har valgt å gå vekk i fra palmeolje, og er i gang med å bytte ut produkter.  Vi jobber tett med produsenter i markedet, og velger bort palmeolje der vi kan.

Matsvinn

Cemo jobber mot mindre matsvinn. Ved å ha hyppig levering fra leverandører sørger vi for å ha ferske varer, som ikke blir lagret for lenge. Dette skaper færre dårlige datovarer som må kastes.
Vi samarbeider også med andre aktører for å redusere matsvinn. Miko Trading og Havaristen er eksempler på dette. Vi har en egen side med informasjon om våre samarbeidspartnere.
Se mer her

Underleverandører
Vi ønsker å jobbe med bedrifter som har et bevisst og sunt forhold til bærekraft. Et eksempel på dette er Anticimex som ivaretar skadedyrkontrollen hos oss. De har tatt valg om å ikke påvirke naturen med gift og andre elementer dersom man kan unngå det. Sammen med Anticimex finner vi gode løsninger for bedriften, som ivaretar naturen på best mulig måte.

Energiforbruk
Vi ønsker å gjøre gode valg for energiforbruket. I lokalene våre på Mjåvann gjenvinner vi så mye energi vi kan. Tiltakene våre blir fortløpende evaluert. Som organisasjon har vi valgt å hele tiden ha med oss tanker på forbedringer og effektiviseringer i vårt energiforbruk.


Sertifiseringer 

Sertifisering iht. FSSC 22000

Cemo AS er sertifisert i henhold til FSSC 22000. Dette er en sertifisering for aktører innen næringsmidler, og er en av de strengeste man kan få i Europa.

For å få en slik sertifisering krever det at bedriften har et godt styringssystem som ivaretar kvalitet i alle ledd. Det innebærer et eget regime for mattrygghet, HACCP, som skal imøtekommes. Dette gjør at bedriften innarbeider gode og strenge rutiner for hygiene og kontroll av varer fra innkjøp og varemottak frem til produktet er levert til forbruker.
Her kan du se vårt sertifikat: FSSC22000.pdf


Miljøfyrtårn

Cemo AS er sertifisert Miljøfyrtårnbedrift. Dette er et sertifikat som har fokus på miljø og bærekraft.
Her kan du se vårt sertifikat: Miljøfyrtårn.pdf


Åpenhetsloven 

Åpenhetsloven skal fremme virksomheters respekt for grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold.
Redegjørelse for vårt arbeid med åpenhetsloven kan lastes ned her: Åpenhetsloven.pdfNettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.