Southern Coffee – Kvalitetskaffe i alle ledd

 

 

Southern Coffe er merkevaren for kaffen vi brenner for deg som er på jakt etter den beste kvalitetskaffen. Denne kaffen brennes hver tirsdag og sendes til deg dagen etter.

Sørlandets Kaffebrenneri ble etablert av Steinar Svenning i 2013. Etter flere år som barista, og med bakgrunn som mesterkokk, var tiden inne for å ta steget ut i verden for å hente de fineste og mest smakfulle kaffebønnene hjem til Norge. I dag reiser vi over hele verden for å hente kaffe. Vi handler kaffe direkte fra produsentland og frakter den selv hjem til Norge.

Vår tilstedeværelse i produsentland sikrer oss alltid den beste kaffen!

Vi har også innsett at Sørlandets Kaffebrenneri ikke er like enkelt å forstå i Guatemala eller Kenya som det er i Kristiansand. Vi har derfor valgt å kalle oss Southern Coffee – som både indikerer hvor i verden kaffen kommer fra, og også hvor i Norge kaffen brennes.

Dagens kaffemarked som er preget av svært lave priser til kaffebøndene gjør det etter vår mening også nødvendig å handle på denne måten. Da vi ønsker å bli kvitt fordyrende mellomledd på kaffen, og heller betale kaffebonden en høyere pris for kaffen. Vi jobber langsiktig i produsentland og besøker alle gårder vi handler av under eller rett etter innhøstning.

Vår kompetanse på smak, bryggemetoder og opprinnelsesland gjør oss til en konkurransedyktig samarbeidspartner for deg!

Vi i Southern Coffee er opptatt av å ha færrest mulig ledd i produksjonen slik at det ikke forsvinner penger på veien, men sørger for at pengene går til de som skal ha de: bøndene. 

For oss er det dette som er rettferdig kaffe. 

Steinar Svenning, Kaffeekspert

Rettferdig kaffe

Kvalitet og mennesker i fokus

De beste kaffebønnene finner du i høyfjellet i et belte rundt ekvator. God kaffe begynner ofte å vokse på 1500 meters høyde. Her finner du små familiegårder som produserer kaffebønner og som har gjort det i generasjoner. Det er her i høyfjellet du finner kunnskapen om hvordan du dyrker fram de beste kaffebønnene og den beste kaffen. 

Det er mye jobb bak en kilo kaffe. Det er mange hender i arbeid. For å få en kilo kaffe håndplukkes det hele 5000 bær (!)

Dessverre er kaffemarkedet i dag er styrt av priser som gjør det vanskelig for kaffebøndene å overleve i markedet. Mange kaffearbeidere i dag er svært presset og underbetalt. 

Vi brenner for en mer rettferdig handel i kaffeindustrien. Les mer om hvordan vi gjør dette under. 

 

Nybrent kaffe – Hver uke

Les mer om nybrent kaffe her