fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Cemo Care

Cemo Care er vårt bidrag til å gi noe tilbake. Vi ønsker å ha en rettferdig og bærekraftig grunnmur i firmaet og derfor engasjerer vi oss aktivt i de landene vi handler fra, og støtter prosjekter som står våre hjerter nært. Vi engasjerer oss også i eget lokalsamfunn. Som vår kunde blir også du en del av prosjektene.


Arbeidet i Kenya

Hovedstaden Nairobi har to av verdens største slummer, og Kibera-slummen er en av dem. Et av våre største prosjekter i Cemo Care finner du her. Kibera har om lag 1,5 millioner innbyggere, og er preget av mye fattigdom og sykdom. På grunn av manglende kloakksystem renner kloakken åpent rundt i grøfter. Sot fra åpne ildsteder, støv og annet avfall bidrar til at sykdommer lett sprer seg. Daglig leder i Cemo, Per Ole Pedersen har hatt flere turer til Kenya. Det begynte i 2019 hvor han var med på en runde i Kenya i forbindelse med innkjøp av kaffe. Her ble Cemo presentert for et arbeid i Kibera som Noracta står for.

Jeg ble sittende på flyet å tenke på dette på veien hjem, og klarte ikke å slippe det, forteller Pedersen. – På en slik tur innser du hvor godt du har det, og jeg kjente på et ansvar. Jeg trodde jeg visste hvor ille andre har det, men det var ikke i nærheten av virkeligheten. Det er nesten uforståelig at det går an å leve der. Likevel, den gleden de har, og den evnen til å glede seg over små ting – vi har noe å lære der. Det rører deg og gjør noe med deg.


Motivasjonen for å drive Cemo videre ble sterkere.
Å se hva man kan gjøre med et firma er utrolig motiverende. Jeg kan se det smitte over på de ansatte, forteller han.

Daraja Nia og Noracta hadde startet byggeprosjektet av Creakid Learning Center i samarbeid med Læringsverkstedet, og etter denne første turen gikk Cemo inn for å bli med å drifte skolen. Høsten 2020 sto læringssenteret klart, og flere hundre elever er innom hver uke. Her får barna møte digitale verktøy som hjelper de å lære. CreaKid Learning Centre er også med å videreutdanne lærere i slummen, slik at de kan ta med kunnskap ut igjen til de lokale skolene. Cemo, som er den største bidragsyteren til driften av CreaKid Senteret, vil til neste år overta ansvaret for drift og finansiering av CreaKid i samarbeid med Noracta, DarajaNia, og med bidrag fra barn i Læringsverkstedets barnehager. Cemo Care og CreaKid Learning Centre jobber for å gjøre barn og unge mer rustet til å være med å skape sin egen fremtid, sammen med våre samarbeidspartnere.

Behovet for å bidra ligger sterkt forankret i Cemo. Vi ønsker å ha en rettferdig og bærekraftig grunnmur i firmaet og Cemo Care er vårt bidrag til å gi noe tilbake. Derfor engasjerer vi oss aktivt i lokalsamfunn i noen av de landene vi handler fra, og støtter prosjekter som står våre hjerter nært. Som vår samarbeidspartner blir også du en del av prosjektene.

Dette er noe av det vi gjør:

CreaKids Learning Center
Dette er et læringssenter for barn og unge i Kiberaslummen i Kenya. De fleste har ikke råd til å sende barna sine på skole, og det finnes knapt barnehager. På CreaKids Learning Center får over 700 sårbare barn hver uke mulighet til å lære å lese, skrive og regne.

Cemo Care ARENA ble åpnet september 2022. Dette er en arena tilhørende CreaKids Learning Center hvor vi har bygget en fotballbinge med klubbhus, garderober og toaletter. Etter 1 års full drift er det nå innom ca 1000 barn hver uke på ulike aktiviteter. Lokale skoler kommer på dagtid for å undervise i god gammeldags gym, noe de underviste inne i klasserommene tidligere. Creakids Learnig Center driftes av Cemo i samarbeid med DarjaNia og Noracta.


MYSA
Gjennom idrett gir MYSA barn og unge i Mathareslummen en arena for å utfolde seg, utvikle lederegenskaper og bryte grenser. Sammen med Norsk Fotballtrener Forening sørger vi for at barn og unge får anledning til å møte trygge og kvalifiserte fotballtrenere.


Good Samaritan Childrens Home
Mama Mercy er ei fantastisk energisk dame som driver barnehjem midt i Mathareslummen i Kenya. Hun har verdens største hjerte for de minste barna. Her har hun drevet barnehjem i over 32 år og har, etter hennes statistikk, reddet nesten 6000 barn. Mama Mercy gir barna håp og tro på seg selv, og ikke minst en mulighet til en utdannelse. Vår gode venn og samarbeidspartner Martin Masua jobber ofte dugnad hos Mama Mercy. Vi benytter enhver anledning til å besøke Good Samaritan Childrens Home. Da har vi alltid med oss donasjoner i form av mat.


ARO-senteret i Kenya
Sammen med SANA-Stiftelsen er vi med å støtte arbeid blant foreldreløse barn i Kisumu i Kenya. Mange familier rammes sterkt av HIV i dette området. Barn mister foreldrene, og er avhengig av omsorg fra slektninger og andre voksne. Mange trenger hjelp for å få en utdannelse. Gjennom barneprogrammet til ARC Kenya og Sanafondet dekkes utgifter til skolegang. Barna får medisinsk oppfølging, leksehjelp og kurs i praktiske fag som søm og snekkerarbeid. I tillegg får de opplæring i landbruk sammen med sine foresatte. De fleste familiene i dette området er bønder.


Kenya SOL Garden


Lokalt i Norge
Vi har også et hjerte for lokalsamfunnet og ønsker å bidra lokalt. Her hjemme i Norge er vi så heldige å få kunne jobbe sammen med både Blåkors og Matsentralen. Vi kan tilby jobb og vi donerer overskuddsmat til Matsentralen.

CreaKids Centre

Et av våre største prosjekter finner du i Kiberaslummen i Kenya, CreaKids Learning Centre og CreaKids Sports Centre.

ARO-Senteret

Hjertevarme og omsorg i Kisumu

MYSA

Fotball som inspirasjon til barn og unge

Good Samaritan Childrens Home

Barnehjemmet til fantastiske Mama Mercy

Alle våre prosjekter

CEMO Care

Nyheter

Andre spennende saker
Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.