fri frakt på bestillinger over 350nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Mangler 350kr for å få fri frakt!

Sammen om mindre matsvinn

Cemo og Miko Trading jobber nå sammen med tanke for et bedre miljø. Begge er to selskap med fokus på å ha en bærekraftig drift.

Havaristen har lang fartstid ved kjøp av overskuddsvarer for å redusere matsvinn. Cemo ønsker nå å være med.

Cemo og Miko Trading jobber nå sammen med tanke for et bedre miljø. Begge er to selskap med fokus på å ha en bærekraftig drift.

Samarbeidet går ut på at Havaristen går inn og kjøper opp overskuddsproduksjon fra Cemo. Varer som for eksempel er utgått fra kampanje, men som fortsatt har holdbarhet, går inn til Havaristen.

Katrine B. Bjørne i Miko Trading og Havaristen forteller at de har gjennom de siste årene merket en markant økning av bevissthet blant kundene.

Folk er blitt mer og mer bevisste rundt bærekraft. Det vi merker er at mange av kundene våre ønsker å ta del i bærekraftsmålene. Folk ikke så redde for å kjøpe ting med kort holdbarhetsfrist lenger. Det er vi så glade for, sier Bjørne.

Hun forteller at det er spesielt fire bærekraftsmål både de og Cemo er opptatt av å nå:

  • Nr 8: Anstendig arbeid og økonomisk vekst
  • Nr 11: Bærekraftige byer og lokalsamfunn
  • Nr 12: Ansvarlig forbruk og produksjon
  • Nr 17: Samarbeid for å nå målene
  • Nr 17 er vi nå i gang med og gjennom samarbeid kan vi nå de andre målene. Sammen er vi alltid sterkere, sier Bjørne.
  • Utvider fokuset på bærekraftig forbruk og produksjon

Vi i Cemo er opptatt av bærekraft og engasjerer oss både lokalt og i de landene vi handler fra. Særlig i kaffehandelen vår. Kaffen kjøper vi direkte fra produsentland og på den måten sikrer vi at pengene går direkte til kaffebøndene. På den måten sikrer vi familiene deres en bedre fremtid, samt mulighet for å fortsette å dyrke god kvalitetskaffe, sier daglig leder i Cemo, Per Ole Pedersen.
Han ønsker nå å ta steget videre. Framover blir det full fokus på miljø og mindre matsvinn i Cemo.

–  Vi ønsker at dette skal dette skal påvirke alle ledd i bedriften, sier Pedersen og legger til: – Vi er glade for å være med på arbeidet til Havaristen.  Det er så flott at det er noen som tar overskuddsvarer og forlenger levetiden til varene. Det er i samarbeid med andre vi kan nå våre mål om en bærekraftig arbeidsplass, avslutter Pedersen.

cemo og havaristen1 1
Andre inspirasjonsartikler

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få ferske nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.