fri frakt på bestillinger over 499nokicon-truck rask levering

Handlepose
Kun kr 400 igjen til fri frakt

Pavlova

Den klassiske 17.mai-desserten! Pavlova kan varieres i det uendelige, og her har vi valgt å toppe den med deilig ostekrem, jordbær, blåbær og sjokolade. Ostekremen gir en frisk smak, men du kan fint bruke vaniljekrem dersom du ønsker en søtere variant. Ekstra godt blir det med Mango&Pasjon syltetøy eller Fiken Jam. Bunnen kan med fordel lages dagen i forveien, men kremen og pynten bør legges på rett før servering.
  • 17-mai,
  • fiken,
  • mango,
  • pavlova,
  • trøfler

Ingredienser

MARENGSBUNN
6 Eggehviter
300g Sukker
2 ss Maisenna
1-2 ts Balsamicoeddik eller Hvitvinseddik

KREM
3 dl Fløte
1 boks Kremost
4 ss Melis
3-4 ts Ekte vaniljesukker
Sitron


FORSLAG TIL TOPPING:
Jordbær
Blåbær
Sitronmelisse
Sjokoladetrøfler
Kiwi
Bringebær
Mango
Ananas
Lemon Curd
Mango & Pasjon syltetøy
Fiken Jam

Ingredienser

MARENGSBUNN
6 Eggehviter
300g Sukker
2 ss Maisenna
1-2 ts Balsamicoeddik eller Hvitvinseddik

KREM
3 dl Fløte
1 boks Kremost
4 ss Melis
3-4 ts Ekte vaniljesukker
Sitron


FORSLAG TIL TOPPING:
Jordbær
Blåbær
Sitronmelisse
Sjokoladetrøfler
Kiwi
Bringebær
Mango
Ananas
Lemon Curd
Mango & Pasjon syltetøy
Fiken Jam

Framgangsmåte

Marengsbunn
Skill eggene og pisk eggehvitene til hvitt skum. Eggeplommene kan du for eksempel bruke til vaniljekrem eller til Dronning Maud Pudding. Tilsett halvparten av sukkeret og pisk videre til skummet tykner. Ha i resten av sukkeret og fortsett å piske marengsen.
Bollen skal kunne snus opp ned uten at marengsen renner ut. Bland inn maisenna og balsamico-eller hvitvinseddik. (Dette brukes for at bunnen skal få en litt seigere konsistens og ikke bli for sprø)

Sett stekeovnen på 125 grader.

Tegn opp en sirkel på bakepapir med en diameter på mellom 25 og 30 cm.Jo mindre sirkelen er, jo høyere blir marengsbunnen. Fordel marengsene med slikkepott inni sirkelen. Et godt tips er å lage en grop i midten slik at bunnen formes litt som en skål. På denne måten er det lett å fordele kremen og den flyter ikke utover.

Stek midt i ovnen i ca 1,5 time. Skru av ovnen og la bunnen stå til ovnen er avkjølt.

Ostekrem
Ha en boks kremost i en bolle og pisk sammen med vaniljesukker. Hell i kremfløte og melis og pisk til myk krem.. Smak til med sitron.
Fordel kremen over marengsbunnen og pynt med bær, sjokolade og sitronmelisse.

Tips: Pavlovaen smaker nydelig med Cemo Mango & Pasjon syltetøy eller Fiken Jam. Dette kan enten blandes sammen med kremen, eller du kan la gjestene selv forsyne seg.

Tips: Du kan bruke andre typer krem og frukt på Pavlova. Forsøk for eksempel vaniljekrem toppet med mango, ananas og kiwi for en tropisk twist.

Populære oppskrifter

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.