fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Ostekake i glass – perfekt til 17. mai
Ingredienser
1 pakke havrekjeks - Her kan du også fint bruke glutenfrie
150 gram smør
Ostefyll:
125 gram kremost
3 dl crème fraîche (2 pk)
2 ts Cemo Ekte Vaniljesukker
70 g melis
1,5 dl kremfløte
1 pakke sitrongelé
1 dl kokende vann
Pynt:
Friske bær
Cemo Karamelliserte Popcorn
Cemo Vaniljesukker
Ingredienser
1 pakke havrekjeks - Her kan du også fint bruke glutenfrie
150 gram smør
Ostefyll:
125 gram kremost
3 dl crème fraîche (2 pk)
2 ts Cemo Ekte Vaniljesukker
70 g melis
1,5 dl kremfløte
1 pakke sitrongelé
1 dl kokende vann
Pynt:
Friske bær
Cemo Karamelliserte Popcorn
Cemo Vaniljesukker
Framgangsmåte
Ostekake i glass med friske bær og karamelliserte popcorn.
Denne desserten kan tilpasses alle anledninger ved å gjøre små justeringer på pynten. Dette er fyldig og frisk dessert, hvor kremen er litt mykere enn andre ostekaker.
Steg 1:
1. Knus kjeksene helt fint i en food processor eller stavmikser
2. Smelt smøret.
3. Bland kjeks og smør, og fordel kjeksen i glassene. Press blandingen ned slik at den blir flat og kompakt. Legg glassene i kjøleskapet mens du gjør resten.
Steg 2.
1.Pisk sammen crème fraîche, kremost, Cemo ekte vaniljesukker og melis.
2.Pisk kremfløten stiv i egen bolle, og bland forsiktig kremen sammen med fyllet.
3.Kok opp vannet, og bland dette med sitrongelen. Denne må avkjøles litt (OBS: ikke vent for lenge, da det fort klumper seg). Bland gelen forsiktig inn i fyllet.
Fordel fyllet i glassene over kjeksen og sett de kaldt i 2-3 timer.
Pynt
Varier pynten etter eget ønske og sesong.
Tips:
For 17. mai pynt med jordbær og blåbær. Popcorn original. Dryss over litt Cemo Ekte Vaniljesukker.
Nyttår: Pynt med blåbær, spiselig glitter og popcorn salt karamell.
Sommerfesten: Pynt med bringebær, A Little Joy og Popcorn toffee
- Baconsurret svinefilet med BBQ-saus
- Chili con pollo
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe