fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Latterlig god burger
Ingredienser
1 kg kjøttdeig 1 liten boks tomatpure 2 ts salt 2 ts pepper 2 ts oregano 1 ssCemo hamburger krydder
1 ss paprikakrydder
2 fedd hvitløk
1 frisk chili
1 egg
Cemo Grillolje Harissa
Ingredienser
1 kg kjøttdeig 1 liten boks tomatpure 2 ts salt 2 ts pepper 2 ts oregano 1 ssCemo hamburger krydder
1 ss paprikakrydder
2 fedd hvitløk
1 frisk chili
1 egg
Cemo Grillolje Harissa
Framgangsmåte
Ferieburger:
Finhakk hvitløk og chili, og bland godt sammen med tomatpure og de øvrige krydderne. Bland kjøttdeigen godt sammen med krydderet. Tilsett egg og kna det inn i deigen. Del deigen i 6 like store deler og form hamburgerne. Pass på å få dem ganske flate, da de vil ese og krympe en god del på grillen. Pensle på rikelig med grillolje før steking. Grill burgerene på sterk varme og trekk de deretter til side. Slå av en brenner og grill på indirekte varme. Dette gjør at de blir gjennomstekte. Vi er veldig glad i hvitløk og chili, men skulle det bli litt i sterkeste laget, justerer du mengden etter smak.
Aioli med Chili jam:
Pass på at alle ingrediensene er romtemperert, for at ikke majonesen skiller seg. Pisk eggeplommene lett sammen. Ha i sennep og finhakket hvitløk. Hell olivenoljen i en tynn stråle mens du pisker. Fortsett til du har fått ønsket mengde. Ha i sitronsaft, og smak til med salt og pepper. For en litt lettere konsistens kan du gjerne tilsette en teskje vann. Tilsett til slutt Cemo Chili jam, smak til.
Ønsker du å lage en enklere variant, kan du fint blande Cemo Chili jam i Creme frakhe eller rømme i stedet for å lage aioli fra bunnen av.
Soppstuing:
Denne stuingen er nydelig på burgere, men også til alle typer kjøtt. Kutt sopp i skiver, og finhakk chili og hvitløk. Ha alle ingrediensene i en stekepanne og stek gyllent.
Topp burgeren med Cemo Rødløk chutney, salat, tomat
og det du måtte ønske.
Nyt en deilig og velfortjent ferieburger. Denne kan nytes alene eller med andre.
- Baconsurret svinefilet med BBQ-saus
- Chili con pollo
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe