fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Thaiinspirert suppe
Ingredienser
Cemo Chiliflak
Cemo Hverdagsolje
3 gulrøtter i staver
2-3 epler enten revet eller i biter
Currypaste eller karri
5-6 dl kokosmelk (eller lettmelk)
4 dl vann
1 terning kylling- eller grønnsaksbuljong/ fond
Ingefær finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
400 g kylling
Paprika
Vårløk
Glassnudler eller ris
Brød
Aioli/smør/raita
Ingredienser
Cemo Chiliflak
Cemo Hverdagsolje
3 gulrøtter i staver
2-3 epler enten revet eller i biter
Currypaste eller karri
5-6 dl kokosmelk (eller lettmelk)
4 dl vann
1 terning kylling- eller grønnsaksbuljong/ fond
Ingefær finhakket
2 fedd hvitløk finhakket
400 g kylling
Paprika
Vårløk
Glassnudler eller ris
Brød
Aioli/smør/raita
Framgangsmåte
Start med å kutte opp alle grønnsakene.
Fres rødløken i litt olje Når løken er blank og myk tilsetter du hvitløk, paprika, gulrot og ingefær. La dette surre i et par minutter før du tilsetter 1-2 ts currypaste eller 3 ts karri.
Hell i kokosmelk, vann og buljong/fond. La suppen kokte opp og smak til med Chiliolje og Chiliflak.
Ha i strimlet kylling. Du trenger ikke å steke den på forhånd, men om du ønsker å gjøre det må den kun stekes et par minutter slik at den ikke blir tørr.
Når suppen har kokt i ca 15 minutter er den klar. Server den med hakket vårløk, koriander, ris/nudler og gjerne godt brød.
Suppen kan varieres, og du kan gjerne tilsette både eple for litt syrlighet, paprika, champignon, og sukkererter. Sukkerertene har kort koketid, så de bør tilsettes helt mot slutten. Du kan også variere hvilken type kjøtt du vil bruke. Prøv for eksempel scampi eller fisk.
- Annes grytebrød
- Cookies
- Juleribbe
- Lussekatter tangzhong