fri frakt på bestillinger over 499nokicon-truck rask levering

Handlepose
Kun kr 380 igjen til fri frakt

Juleribbe

Ribbe som både er saftig og knasende sprø, akkurat slik en god juleribbe bør være. Ribba bør krydres 1-3 dager i forveien for best resultat. Beregne cirka 500g ribbe per person.
  • juleribbe,
  • juletradisjon,
  • ribbekrydder

Ingredienser

› Ribbe (tynnribbe) ca 500g pr pers.
› Cemo Ribbekrydder
› Pepper
› Vann

Ingredienser

› Ribbe (tynnribbe) ca 500g pr pers.
› Cemo Ribbekrydder
› Pepper
› Vann

Framgangsmåte

  1. Skjær ruter gjennom svoren og litt ned i fettet. Krydre ribba med ribbekrydder eller pepper.
  2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett/folieball under, slik at ribba er litt høyere på midten (da renner det smeltede fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat
  3. Stek ribba i ovnen på 170°C i 2,5 – 3 timer.
  4. Mot slutten av steketiden: bruk ovnens grill. Følg nøye med til ribba har fått en boblende sprø svor. Ikke forlat ovnen, for dette går raskt.
  5. La ribba hvile i ca. 30 minutter, slik at kjøttsaften “setter seg” og du får en saftig og god ribbe.

  6. Del ribba opp i passe serveringsbiter og strø litt salt over. På denne måten får du en utrolig saftig og god ribbe!

Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene. Ribba serveres med stekesjy eller saus, poteter, surkål eller rødkål, svisker, epler, Akevittgelé, sennep mm.

TIPS: Ribba kan stekes tidlig på julaften eller dagen før. For å få sprø svor dagen etter er det er viktig at svoren er sprø etter du har stekt ribba. Ikke pakk den inn i plast eller aluminiumsfolie før den er blitt kald. Varmes dagen etter i ovnen på 200°C i ca 30 minutter.

WIN0718 square web-300x300
WIN0727 square web-300x300
Populære oppskrifter

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.