fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Ekte italiensk pizza
Ingredienser
1 kg pizzamel
4 gram (1/3 pose) tørrgjær
1/2 ts salt
6 dl vann
1 dl olivenolje
TOPPING
Tapenade
Mozzarella
Chorizo eller Pepperoni spekepølse
Sjampinjong
Paprika
Pizzakrydder
Cream Basilikum
Grønn pesto / frisk basilikum
Sorte oliven, gjerne leccino
Sprinkle over en god olivenolje, gjerne Pizza & Pasta eller med Chili
Salt med smak av ost & basilikum eller chili & hvitløk gir en ekstra god smak
PIZZASTEIN
Har du ikke pizzastein, kan du bruke et vanlige stekebrett. Varm dette opp på forhånd. Pizzasteinen vil gi en jevnere stekt bunn, som også blir noe sprøere.
Ingredienser
1 kg pizzamel
4 gram (1/3 pose) tørrgjær
1/2 ts salt
6 dl vann
1 dl olivenolje
TOPPING
Tapenade
Mozzarella
Chorizo eller Pepperoni spekepølse
Sjampinjong
Paprika
Pizzakrydder
Cream Basilikum
Grønn pesto / frisk basilikum
Sorte oliven, gjerne leccino
Sprinkle over en god olivenolje, gjerne Pizza & Pasta eller med Chili
Salt med smak av ost & basilikum eller chili & hvitløk gir en ekstra god smak
PIZZASTEIN
Har du ikke pizzastein, kan du bruke et vanlige stekebrett. Varm dette opp på forhånd. Pizzasteinen vil gi en jevnere stekt bunn, som også blir noe sprøere.
Framgangsmåte
Bland sammen vann, gjær og salt, rør om til saltet er løst opp. Tilsett mel og elt det godt sammen i kjøkkenmaskin, ca 15 min. Deigen skal nå være glatt og smidig. Ha deigen over på et godt melet bord og la den hvile i 20 min. Elt deigen på benken og del den opp i 4 små boller, da passer hver deig til en stor, tynn pizzabunn. Legg deigen på et oljet fat, dekk til med folie. La heve til dobbel størrelse (ca 2-3 timer). Lang hevetid gir en ekstra smidig pizzadeig med en velutviklet smak. Det ideelle er derfor å lagre pizzadeigen i kjøleskap over natten hvis du har god tid. La deigen romtempereres i ca 2 timer før bruk.
Ta vare på de fine luftboblene i deigen ved å dra og forme deigen med hendene til runde, tynne bunner, ca. 30 cm i diameter. (4 stk italienske pizza). Kjevle eventuelt ut deigen til den er skikkelig tynn. Varm opp pizzastenen i stekeovnen (øverste rille) på 300ºC, la den bli skikkelig varm før du tar den ut av ovnen og legger på pizzaen. Vær rask og smør på tapenade og legg på ønsket topping. Leccino-oliven i olje er små og delikate, sorte oliven. Stek pizzaen i ca. 4-7 minutter (midterste rille) til osten er smeltet og bunnen har fått en gyllen farge. Pizzastenen er glovarm, så vær forsiktig.
Ha på Cream Basilikum og grønn pesto/frisk basilikum rett før servering.
Tips: Prøv minipizza, pizzasnurrer eller calzone – bruk samme oppskrift.
-
Chorizo spekepølse
Spekepølse med smak av spansk chorizo. Kan spises som den er og er nyde...129 kr -
Pizzakrydder
Krydder som anbefales til alle typer pizza. Krydderet kan brukes på man...89 kr -
Cream Basilikum
Cream Basilikum gir en pikant smak av Aceto Balsamico di Modena IGP og b...99 kr -
Grønn pesto
Tradisjonell basilikum pesto med rik smak av parmesan og pinjekjerner. E...99 kr -
Leccino oliven
Italienske sorte Leccino oliven i olje. Brukes som snacks, i salater og ...89 krUtsolgt -
Chiliolje
Chiliolje med en spennende smak. Den intense, karakteristiske smaken, o...129 kr
- Annes grytebrød
- Cookies
- Thaiinspirert suppe
- Juleribbe