fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Annes grytebrød
Ingredienser
10g fersk gjær
1 ss salt
1 ss honning
5 dl kaldt vann
600-700g Cemo Pizza & Focaccia melblanding
Ingredienser
10g fersk gjær
1 ss salt
1 ss honning
5 dl kaldt vann
600-700g Cemo Pizza & Focaccia melblanding
Framgangsmåte
Smuldre gjæren i en stor bakebolle. Dryss over salt og tilsett honning. Hell i vannet og rør til gjær og honning er helt oppløst.
Tilsett melet gradvis mens du elter deigen i en kjøkkenmaskin. Den skal eltes i ca 10 minutter til den blir glatt og elastisk. Deigen skal være klissete, så det er bedre å bruke for lite mel enn for mye.
Legg deigen i en hevebolle og dryss litt mel på toppen. Dekk med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet. La deigen helve i 12915 timer, eller lenger hvis du har tid.
Forvarm ovnen til 250°C og sett inn gryten med lokk. Varm gryten i ca 15 minutter
Når gryten er varm, drysser du litt mel i bunnen og heller deigen forsiktig i gryten.
Sett på lokket og sett gryten inn i ovnen igjen. Stek brødet i 30 minutter med lokket på.
Senk temperaturen til 225°C, ta av lokket og dryss litt mel over brødet. Stek videre i 20-25 minutter uten lokk til brødet har en gyllen og sprø skorpe.
Ta gryten ut av ovnen og hell brødet ut på en rist. La det avkjøles på risten før du skjærer det opp og serverer.
Tips! Ønsker du en sunnere variant, kan du erstatte noe av melet med sammalt hvetemel, havregryn, chiafrø, linfrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Pass på at designe fortsatt er klissete.
- Cookies
- Thaiinspirert suppe
- Juleribbe
- Lussekatter tangzhong