Håndbrygg

Kom i gang med håndbrygg

Håndbrygg er i vinden som aldri før, men er den tradisjonelle måten å lage kaffe på.  Cemo sitt håndbryggsett er beregnet til filtermalt kaffe, slik at du enkelt kommer i gang. Vil du likevel ha den aller beste smaken anbefaler vi å kjøpe en kaffekvern. Nykverna kaffe er full av smak og aromastoffer som gir deg en helt ny opplevelse av kaffen.

  1. Når du skal til med håndbrygg med håndbryggsettet fra Cemo skal kaffegrynene være filtermalt kaffe.
  2. Kok opp vann i hellekannen. Vannet skal ha ca 95-98 grader så du kan bruke direkte fra vannkokeren, men hell det over i en hellekanne med tut.
  3. Legg papirfilteret i flterholderen og skyll gjennom med litt av det kokte vannet. Dette for å fjerne papirsmaken.
  4. En hellekanne med tut gjør at du kan fordele vannet jevnt over kaffegrynet. Det gjøres helst i sirkulære bevegelser for en jevn og god smak.
  5. Hell forsiktig på dobbelt så mye vann som kaffe og la det stå 30 sekunder.
  6. Fyll filterholderen opp med vann, og la vannet trekke gjennom kaffen.
  7. Gjenta forrige steg 2. ganger.
  8. Bryggetiden skal ta ca 4-4,5 minutt for 5 dl. Tar det lengre tid, er grynene for fine.

Tips:

Best resultat får du ved bruk av nybrent og nymalt kaffe. For perfekt kaffe trenger du 6 gram kaffe per desiliter. Du skal altså ha 5 dl kaffe, bruker du 30-35 gram kaffe. Jo grovere du kverner kaffen, jo tynnere blir kaffen. Dersom du synes kaffen smaker surt eller bittert, kan du prøve litt grovere gryn. Med denne kunnskapen kan du enkelt prøve deg fram og selv finne ut hva du foretrekker!

Kvalitetskaffe

Vi har kvalitetskaffe til alle ganer og handler direkte fra småbønder. Vi betaler mer for kaffen for å få den beste kaffe, og for at kaffebøndene skal få betalt det de fortjener. Det er det vi kaller rettferdig kaffe. Få oversikt over kaffen vår her