fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Kaffe fra Guatemala

Hovedområdet vårt i Guatemala er Sierra las Minas. Her jobber vi med Teodoro Engelhardt som er 4.generasjons kaffebonde på gården Finca la Bella. Teodoro er et levende kaffeleksikon og kombinerer tradisjonelle metoder med agronomiske. Gården er på mange måter en foregangsgård med tanke på klimautfordringer. Kaffen har vokst under skyggetrær i flere år, og tilgangen på vann fra fjellområdene rundt er formidabel. 

I Huehuetenango kjøper vi spesialkaffe fra legenden Mauricio Rosales og sønnen Luis. Mauricio kjøpte gården La Maravilla sammen med sin far, og har vært en pioner innen spesialkaffe. Sønnen er utdannet agronom og overtar mer og mer gården. De driver også nabogården Kape’tenango hvor de kun dyrker eksprerimentelle kaffevarianter. Gården ligger fint til på andre siden av fjellet og er en fremtidsrettet gård.

I Mataguescuintla, Jalapa er Franscisco Quesada og gården Finca Vizcaya.  Francisco er en del av familien Font/Montenegro som eksporterer all kaffen fra Guatemala til oss. Font/Montenegro familien har også en gård som heter La labor, en grønn oase som ligger midt i zone 18 i Guatemala by. Dette er den siste gjenlevende gården i byen. Kaffen fra de forskjellige områdene i Guatemala er like variert som landet som kaffen kommer fra.

Andre inspirasjonsartikler
Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.