fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Kom i gang med håndbrygg
Håndbrygg er i vinden som aldri før, og er opprinnelig den tradisjonelle måten å lage kaffe på. Cemo sitt bryggesett er beregnet til filtermalt kaffe, slik at du enkelt kommer i gang. Vil du likevel ha den aller beste smaken anbefaler vi å kjøpe en kaffekvern og bruke hele bønner. Nykvernet kaffe er full av smak og aromastoffer som gir deg en helt ny opplevelse av kaffen.
- SLIK GJØR DU:
- Kok opp vann i en vannkoker med helletut. Helletuten gir deg god kontroll over hellingen. Du kan eventuelt bruke vannkoker, men hell i såfall det varmen vannet over i en hellekanne med tut. Vannet skal holde ca 95-98 grader.
- Legg papirfilteret i filterholderen og skyll gjennom med litt av det varme vannet for å fjerne papirsmaken. Hell ut.
- Ha ca 30-35 gram kaffe i kaffefilteret.
- Bruk sirkulære bevegelser og hell forsiktig over dobbelt så mye vann som kaffe, la det stå 30 sekunder.
- Fyll filterholderen opp med vann, og la vannet trekke gjennom kaffen. Gjenta dette ca 2. ganger.
- Vent til alt vannet har rent gjennom. Bryggetiden skal ta ca 4 minutt for 5 dl. Tar det lengre tid, er kaffen for fint kvernet.
TIPS:
Best resultat får du ved bruk av nybrent og nykvernet kaffe. For perfekt kaffe trenger du 6-7 gram kaffe per desiliter vann. Skal du ha 5 dl kaffe, bruker du 30-35 gram kaffe. Jo grovere du kverner kaffen, jo tynnere blir kaffen. Dersom du synes kaffen smaker surt eller bittert, kan du prøve litt grovere kvernet kaffe. Med denne kunnskapen kan du enkelt prøve deg fram og selv finne ut hva du foretrekker!
KVALITETSKAFFE
Vi har kvalitetskaffe til alle ganer og handler direkte fra småbønder. Vi betaler mer for kaffen for å få den beste kaffe, og for at kaffebøndene skal få betalt det de fortjener. Det er det vi kaller rettferdig kaffe. Få oversikt over kaffen vår her