fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Kaffe fra BRASIL

Brasil er verdens ledende kaffeprodusent – en posisjon landet har hatt de siste 150 årene.

I regionen Cerrado i Brasil jobber vi med en stor gård, Fazenda Rio Brilhante. Denne gården er nærmest 100% irrigert gjennom dråpevanning og har allerede tilpasset seg klimaendringene. Gården er også i stor grad selvforsynt med økologisk gjødsel. Dette kombinert med at gården har like stort naturreservat som dyrket mark gjør Rio Brilhante til en fremtidsikker og miljøvennlig produsent for oss. I løpet av 2023 blir all kaffen herfra Rainforest sertifisert. Fazenda Dona Nemen er også en fremtidsrettet gård i Brasil. I tillegg til å gjøre mye tilsvarende som Rio Brilhante har også Dona Nemen eget ”nursery” for produksjon av kaffetrær.

I Sul de Minas regionen har du en av våre viktigste kaffe- produsenter, Fazenda UM. Sønnen i huset, Boram Um ble verdensmester i baristakunst i Athen 2023. Vi har selvsagt kjøpt kaffen han konkurrerte med forlengst. I 2010 kjøpte Stefano Um en forlatt kaffegård for å ha noe å sysle med som pensjonist. Pensjonisttilværelsen er foreløpig skrinlagt og Um familien har i dag også en gård i Espirito Santo, samt 6 kaffebarer og ett kaffebrenneri i Sao Paulo.

I Espirito Santo jobber vi med en rekke småprodusenter, et område som er svært avsidesliggende. Her finner vi først og fremst kaffe som ikke smaker som tradisjonell brasiliansk kaffe, og vi tror at området er svært fremtidsrettet pga klimaet. Gårdene vi har valgt i dette området er Aromas de Caparao og bonde Flavio Sales, og gården Corregos da Liberdade og bonde Luciano Delpupo.

Andre inspirasjonsartikler
Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.