Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan CEMO samler inn og bruker informasjon om besøkende på våre nettsteder. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd).

CEMO, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som for eksempel å motta nyhetsbrev. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Følgende cookies er i bruk:

Google Analytics

Google Analytics er en tjeneste for innsamling og analyse av besøksstatistikk. Denne tjenesten benytter cookies for å analysere hvordan brukerne benytter nettstedet. Google bruker informasjonen som innhentes for å vurdere bruken av nettstedet, sammenstille rapporter om aktiviteter på nettstedet for eieren av nettstedet, samt for å yte andre tjenester i tilknytning til aktiviteter på nettstedet og bruk av Internett. Vi benytter informasjonen som samles inn for å se hvilke sider som blir besøkt, hvordan besøkende navigerer rundt på siden, hva slags utstyr som brukes for å lese nettsiden og lignende. Tjenesten samler ikke inn informasjon som gjør det mulig for oss å identifisere enkeltpersoner.

Google Tag Manager

Vi bruker Goolge Tag Manager for å organisere og styre script som kjører på våre domener.

Søk

CEMO lagrer informasjon om hvilke søkeord som benyttes av brukerne i nettsidens søkefunksjon. Hensikten med dette er å samle informasjon om hva brukere etterspør av informasjon og på den måten forbedre vårt informasjonstilbud. Det lagres ingen informasjon ut over de faktiske søkeord som benyttes. Det er med andre ord ikke mulig å knytte dette til opplysninger som gjør det mulig å indentifisere enkeltpersoner.

HTTPS og sikker overføring

Dette nettstedet benytter kryptering med HTTPS. HTTPS er en sikrere verson av HTTP som i praksis betyr at all kommunikasjon mellom vårt nettsted og din klient (for eksempel mobiltelefon, nettbrett eller datamaskin) krypteres. Dersom du for eksempel fyller ut et skjema vil nettsiden være den eneste om kan lese dette. HTTPS sikrer også mot “tyvlytting” av informasjonen som sendes og at noen endrer på de sendte dataene. I de fleste nettlesere vises dette med en grønn hengelås i adresselinjen i nettleseren.

Sletting av persondata

Du har krav på at vi, på oppfordring, skal kunne slette alle data vi har lagret om deg og ditt kundeforhold. Her kan du be om å få det vi lagret slettet

Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

På www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.