fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Tørkede tomater på glass
Ingredienser
Cemo Krystall flaksalt
Cemo Oregano&basilikum
Hvitløk
Cemo Chiliolje eller Pizzaolje
Ingredienser
Cemo Krystall flaksalt
Cemo Oregano&basilikum
Hvitløk
Cemo Chiliolje eller Pizzaolje
Framgangsmåte
Legg klart et stekebrett med bakepapir, spray over litt olje.
Del tomatene i to eller i skiver med tykkelse ca 2-3 mm, gjerne med lik tykkelse slik at de tørker jevnt. Dryss over krystall flaksalt og oregano/basilikum.
Tørk tomatene på stekebrett nederst i stekeovnen i ca 4 timer på 120grader eller 60 grader i ca 24 timer. Jo lavere varme du bruker, jo mer av smaken blir bevart. De skal ikke være sprø, men seige og nokså inntørket. Om de fortsatt virker litt for saftige så lar du de stå litt lenger. Når de er ferdig tørket, la de avkjøles godt. Ha tomatene i rene glass sammen med hvitløksbåter og oregano/basilikum. Fyll opp glasset med smakfull chiliolje eller pizzaolje. Chiliolje gir tomatene en skikkelig spicy smak av chili. Pizzaolje er en olje med middelhavskrydder og vil tilføre tomatene en nydelig smak av urter i ettertid.
Skru på lokk og sett glassene opp-ned i stekeovnen på 100grader i ca 1 time til oljen begynner å boble. La glassene avkjøles og skru lokkene ekstra godt igjen. Tomatene kan oppbevares i kjøleskap i månedsvis, det er viktig at tomatene ligger under oljen så det ikke er fare for mugg, dette gjelder også åpnede glass.
Tørkede tomater er nydelig som tilbehør til hvilken som helst rett og passer perfekt til pasta, focaccia, tapas, i en frisk salat eller på sandwich.
-
Oregano & basilikum
Vårt Oregano & Basilikum-krydder passer perfekt til både pasta, pi...89 kr -
Chiliolje
Chiliolje med en spennende smak. Den intense, karakteristiske smaken, o...129 kr -
Pizzaolje
Pizzaolje med naturlige ekstrakter av høyeste kvalitet. Smaken av Midde...129 kr -
Chiliflak
Chiliflak er en av våre bestselgere og en favoritt blant ulike chilikry...89 kr
- Juleribbe
- Lussekatter tangzhong
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe