Ovnsbakt kyllingklubber og hvitløk:
Legg kyllingklubbene i en ildfast form. Hell over rikelig med olivenolje chili og krydre godt med chiliflak og kyllingkrydder. Skjær av toppen av hvitløkene, slik at du tydelig ser alle feddene. Hell over olivenolje og strø over litt salt. Det er fint at kyllingen og hvitløken ligger tett, slik at oljen marineres godt inn under stekingen. Stekes i ovnen på 2oo·c i ca 40 minutter. Server med nykokt ris og kremet mangosaus. Pynt gjerne med litt frisk rosmarin.
Mangosaus:
Rør sammen 3 dl gresk yoghurt og 4 ss mangochutney. Grovhakk peanøtter og bland inn i sausen. Skvis over litt limesaft og smak til med salt og pepper. Ønsker du en sterkere mangosaus kan du toppe den med revet ingefær og chiliflak. Tips: Mangosausen kan også brukes som dipp på lørdagskvelden eller til fingermaten i selskaper. Prøv å dippe tvinna brødpinner eller oppkuttet nanbrød, mmm … det er godt.