fri frakt på bestillinger over 499nokicon-truck rask levering

Handlepose
Kun kr 390 igjen til fri frakt

Pizza fra Restaurant Strandhaven

Ingredienser

Til to pizzabunner
Trond Mois Pizzamel
1,5g tørrgjær
vann
olivenolje
Trond Mois Pizzasaus
Trond Mois Pizzakrydder
valgfritt garnityr

Ingredienser

Til to pizzabunner
Trond Mois Pizzamel
1,5g tørrgjær
vann
olivenolje
Trond Mois Pizzasaus
Trond Mois Pizzakrydder
valgfritt garnityr

Framgangsmåte

Pizzamel er viktig for gode pizzaer. På restaurant Strandhaven i Lillesand har vi en hemmelig melblandig av Nuvola Super og Tipo 00. Blandingen har en god balanse av glutenproteiner og fiber, slik at du får en fin skorpe og en luftig bunn.
Oppskriften gir to pizzabunner.
Husk at denne pizzadeigen skal lages minst en dag før du skal steke pizzaen.

Pizzadeig dag 1, Biga (fordeig): Bland sammen 1,5g tørrgjær og 60g vann. La dette stå i 10 minutter slik at gjæren løses opp. Rør inn 115g lunkent vann og 350g pizzamel. Bland alt godt sammen for hånd. Ha deigen i en bolle og dekk med plastfolie. Deigen skal stå kjølig i minst 24 timer.
TIPS: Bruk surdeig i stedet for gjær. Erstatt 15g av vannet med 70g surdeig.

Pizzadeig dag 2: Riv bigaen i mindre biter og elt i maskin på høy hastighet i 10 min Tilsett 45g vann gradvis og ha i 10g salt Bland i nye 5 min. Når deigen er ferdig eltet bør den hvile under plast på kjøkkenbenken i 30 min. Smør litt olivenolje på benken/deigen slik at det ikke kleber. Etter 30 min skal deigen deles i 2 like store baller. Ballene brettes og formes, før du lar de heve i hver sin bolle i romtemperatur i 6-8 timer.
Ha litt durumhvete på kjøkkenbenken og form pizzabunnen raskt for hånd.  Stek pizzaen på så høy varme som mulig på forvarmet pizzastein/ -stål eller i pizzaovn.

Topping: Bruk Mois Pizzasaus og Pizzakrydder og topp med ost og ditt favorittgarnityr.


Populære oppskrifter

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.