fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt
påskerundstykker

Oppskrift: Rundstykker til påskefrokosten

Oppskrift på saftige påskerundstykker

Ingredienser

500 g hvetemel

150 g havregryn + litt til strø

50 g linfrø + litt til strø

1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr

4 dl vann, ca, 25 grader

1 ¼ dl naturell yoghurt

Ingredienser

500 g hvetemel

150 g havregryn + litt til strø

50 g linfrø + litt til strø

1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr

4 dl vann, ca, 25 grader

1 ¼ dl naturell yoghurt

Framgangsmåte

Lag dine ferske påskerundstykker på denne måten:

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen.

Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 12 like store deler og ruller dem ut til boller.

Kle en ildfast form (ca. 18 x 23 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. Dryss over litt havregryn og linfrø og trykk dem litt ned i bollene før du dekker dem med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Stek rundstykkene i 18-20 minutter.

Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter. Sett hele langpannen på en bake rist og la rundstykkene avkjøles.

Kos deg med ferske påskerundstykker!

Dette trenger du
    Populære oppskrifter
    Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.