fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Oppskrift: Rundstykker til påskefrokosten
Ingredienser
150 g havregryn + litt til strø
50 g linfrø + litt til strø
1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr
4 dl vann, ca, 25 grader
1 ¼ dl naturell yoghurt
Ingredienser
150 g havregryn + litt til strø
50 g linfrø + litt til strø
1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr
4 dl vann, ca, 25 grader
1 ¼ dl naturell yoghurt
Framgangsmåte
Lag dine ferske påskerundstykker på denne måten:
Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen.
Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.
Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 12 like store deler og ruller dem ut til boller.
Kle en ildfast form (ca. 18 x 23 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. Dryss over litt havregryn og linfrø og trykk dem litt ned i bollene før du dekker dem med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.
Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Stek rundstykkene i 18-20 minutter.
Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter. Sett hele langpannen på en bake rist og la rundstykkene avkjøles.
Kos deg med ferske påskerundstykker!
- Baconsurret svinefilet med BBQ-saus
- Chili con pollo
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe