fri frakt på bestillinger over 499nokicon-truck rask levering

Handlepose
Kun kr 499 igjen til fri frakt
påskerundstykker

Oppskrift: Rundstykker til påskefrokosten

Oppskrift på saftige påskerundstykker

Ingredienser

500 g hvetemel

150 g havregryn + litt til strø

50 g linfrø + litt til strø

1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr

4 dl vann, ca, 25 grader

1 ¼ dl naturell yoghurt

Ingredienser

500 g hvetemel

150 g havregryn + litt til strø

50 g linfrø + litt til strø

1 ts salt ½ pk gjær, fersk eller tørr

4 dl vann, ca, 25 grader

1 ¼ dl naturell yoghurt

Framgangsmåte

Lag dine ferske påskerundstykker på denne måten:

Ha alt det tørre i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Ha i vannet og yoghurten og elt deigen godt sammen.

Dekk bollen med en tallerken eller plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. Det bruker å ta et sted mellom 45 minutter og 1 time.

Dryss et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 12 like store deler og ruller dem ut til boller.

Kle en ildfast form (ca. 18 x 23 cm) med bakepapir og sett bollene i formen. Dryss over litt havregryn og linfrø og trykk dem litt ned i bollene før du dekker dem med plastfolie og la de etterheve i ca. 30 minutter.

Sett samtidig på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Stek rundstykkene i 18-20 minutter.

Har du plassert dem hver for seg på et stekebrett, vil steketiden være 12-15 minutter. Sett hele langpannen på en bake rist og la rundstykkene avkjøles.

Kos deg med ferske påskerundstykker!

Dette trenger du
    Populære oppskrifter

    Nyhetsbrev

    Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

    Få nyheter og gode tilbud fra cemo.no

    Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.