fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Lussekatter tangzhong
Ingredienser
HANDLELISTE
Jevning:
• 2 dl helmelk
• 40 g hvetemel
• 0,5 g safran
Deig:
• 120 g smør
• 1½ dl helmelk
• 450 g hvetemel
• 2 ts tørrgjær
• 100 g sukker
• 1 egg
Pynt/pensling:
• 1 egg, vispet
• Rosiner
Ingredienser
HANDLELISTE
Jevning:
• 2 dl helmelk
• 40 g hvetemel
• 0,5 g safran
Deig:
• 120 g smør
• 1½ dl helmelk
• 450 g hvetemel
• 2 ts tørrgjær
• 100 g sukker
• 1 egg
Pynt/pensling:
• 1 egg, vispet
• Rosiner
Framgangsmåte
Jevning:
Ha melk og hvetemel i en liten gryte, visp godt sammen og varm opp til det tykner, rør inn safran helt på slutten.
Avkjøl deretter jevningen litt.
Deig:
Del opp smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, melk og egg i en kjøkkenmaskin og hell i jevningen. Kjør på lav hastighet i 15 minutter. Tilsett smør i terninger og kjør deigen deretter i 15 minutter til.
Dekk bakebollen med plastfilm og hev deigen til dobbel størrelse, ca 1 time. Hell deigen over på et melet bakebord og del i ca 16 like store emner. Trill deigen til fingertykke pølser, form lussekatter og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
Etterhev lussekattene under et klede til dobbel størrelse, ca 30 min.
Pensle med sammenvispet egg og pynt med rosiner.
Stek lussekattene midt i ovnen ved 220°C i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
- Juleribbe
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe
- Dronning Maud pudding