Latterlig god burger

Sett prikken over i-en med det perfekte tilbehøret.


INGREDIENSER

Hamburger

400 gram kjøttdeig
400 gram karbonadedeig
1 egg
Cemo Hamburgerkrydder
1,5 ts salt
6 skiver bacon
blåmuggost
salatblader
1 bifftomat i skiver
Cemo Chili jam
Cemo Rødlløk chutney
4 hamburgerbrød

Potetbåter

800 gram amadinepoteter
olivenolje
2 fedd hvitløk
Cemo Pommesfrites krydder


FREMGANGSMÅTE

Hamburger
Stek baconskivene rett på den varme grillristen. La avkjøles. Bland kjøttdeigen og karbonadedeigen godt sammen med 3-4 ss hamburgerkrydder før du tilsetter egget og knar det sammen. Del deigen i 4 like store deler og form hamburgerne. Pensle dem med olivenolje før steking. Stek hamburgerne på grillen, cirka 4-5 minutter på hver side. Smuldre blåmuggosten og del opp bacon i mindre biter. Bland sammen. Sprø eventuelt opp hamburgerbrødene ved å legge de forsiktig på grillen rett før tilberedning. Sett sammen hamburgeren ved å legge lagvis hamburgerbrød, rødløk chutney, salatblad, tomat, burger, blåmuggost og bacon, med hamburgerbrød på toppen. Servér med potetbåter!

Potetbåter
Vask potetene og del dem i passe store båter. Fordél potetene på aluminiumsfolie. Bland sammen olivenolje, finhakket hvitløk og pommes frites kydder som du gnir godt inn i potetbåtene. Pensle marinaden over potetene. Lukk igjen folien og bak på grillen i cirka 30-40 minutter til potetbåtene er møre og har fått en fin, gylden farge.

Last ned oppskrift: Latterlig god burger (PDF)