fri frakt på bestillinger over 350nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 350 igjen til fri frakt
julestekkrydder Cemo

Julestek med spicy rødkål

Ingredienser

Julestek:
2 kg surret svinestek med svor
5 dl vann
2 gulrot
1 løk
Salt
Cemo julestek krydder

Spicy rødkålsalat:
1 liten rødkål
1 Rødløk
1 fedd Hvitløk
1 ss Cemo balsamicoglace
Litt stekesky fra steka

Ingredienser

Julestek:
2 kg surret svinestek med svor
5 dl vann
2 gulrot
1 løk
Salt
Cemo julestek krydder

Spicy rødkålsalat:
1 liten rødkål
1 Rødløk
1 fedd Hvitløk
1 ss Cemo balsamicoglace
Litt stekesky fra steka

Framgangsmåte

Julestek med spicy rødkål:

Julestek er god tradisjonell mat som smaker himmelsk med vårt julestekkrydder.
Har du et steketermometer, er jobben virkelig enkel.

Ta av nettet på steka og rute svoren. Krydre med rikelig krydder og salt på alle sider.
Legg i en ildfast form sammen med vannet og grovt kuttet grønnsaker.
Ha over aluminiumsfolie og gjør formen helt tett.
Dampes i ovnen på 230 grader i 45 min.
Fjern folien og senk temperaturen til 175 grader. Sett i termometeret i den tykkeste delen av steka, og stek videre til termometeret viser 70 grader. Det tar rundt to timer. La steka hvile i minimum 15 minutter på benken før du skjærer fine skiver. Stekekraften er perfekt å bruke i den brune sausen, eller kun bruke som sky hvis du ønsker det.

Spicy rødkålsalat:

Lag denne gjerne litt på slump og smak deg frem. Kutt rødkål og rødløk i strimler. Ha i en gryte sammen hakket hvitløk og de øvrige ingrediensene. Spe på med stekeskyen og la putre til kålen er mør og fin. Smak til med salt og pepper.

Populære oppskrifter

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få ferske nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.