Hverdagstapas

4 småretter perfekt som hverdagssnacks

Serverer du deilige, spanske småretter – så finner alle noe de liker.

INGREDIENSER

Spansk migas con chorizo

Chorizo pølse
Fint brød/loff
Olivenolje
Hvitløksfedd
Persille
Paprika pesto

Gourmetpoteter

Gourmetpoteter
Olivenolje
Potetkrydder
Salt
Pepper

Chilipoteter

Gourmetpoteter
Chili jam
Salt
Pepper

Kyllingspyd med pesto

Kyllingfileter
Olivenolje
Hvitløk
Salt
Pepper
Paprika pesto

FREMGANGSMÅTE

Spansk migas con chorizo
Skjær opp chorizoen i 1 cm tykke skiver. Skjær opp brødet, med skorpen på, i ca 1 cm terninger.

Tilsett rikelig med olivenolje i en jerngryte. Varm oljen og legg i 3-4 hvitløk, la frese i 1 minutt. Tilsett chorizobitene og og brun dem 2-3 minutter. Tilsett så brødterningene og rikelig med paprika pesto.

Bland godt og rør forsiktig rundt til brødet har fått en fin stekt farge. Dryss over hakket persille før servering. Serveres varm.

Gourmetpoteter
Vask potetene og del dem i båter (behold skrellet på). Legg potetbåtene på et stekebrett med skallet ned. Hell/spray over rikelig med olivenolje og potetkrydder.

Stek på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.

Chilipoteter
Vask potetene og skjær dem i 1 ½ -2 cm tykke skiver. Tørk dem godt med et kjøkkenhåndkle. Ha potetene i en bolle bland sammen med rikelig med chili jam, bland godt. Legg potetbåtene på et stekebrett og dryss over flaksalt og pepper.

Stek på 200°C i ca. 30 minutter til potetene er gylne.

Kyllingspyd med pesto
Legg grillspyd av tre i bløt i 20 minutter. Sett stekeovnen på 225°C. Bland olivenolje og revet hvitløk i en skål. Vend kyllingfileten i blandingen før de trees på spyd. Krydre med salt og pepper. Legg spydene på et stekebrett og gjennomstek kyllingen i ca. 10 minutter.

Legg på rikelig med paprikapesto på kyllingspydene før servering.