fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Gourmetburger med blåmuggost
Ingredienser
HANDLELISTE
Karamellisert løk:
• 1 gul løk i tynne skiver
• 1 ts brunt sukker
• 1 ts salt
• 2 ss Cemo Cream basilikum
6 skiver bacon
Burger: (ca 6 burgere)
• 1 kg kjøttdeig
• 2 ts salt
• 2 ts pepper
• 1 ss Cemo hamburger-
krydder
• 2 fedd hvitløk
• 1 frisk chili
• 1 egg
• Cemo Cream basilikum
• Blåmuggost
• Salat
• 1 Bifftomat
• 6 Hamburgerbrød
Ingredienser
HANDLELISTE
Karamellisert løk:
• 1 gul løk i tynne skiver
• 1 ts brunt sukker
• 1 ts salt
• 2 ss Cemo Cream basilikum
6 skiver bacon
Burger: (ca 6 burgere)
• 1 kg kjøttdeig
• 2 ts salt
• 2 ts pepper
• 1 ss Cemo hamburger-
krydder
• 2 fedd hvitløk
• 1 frisk chili
• 1 egg
• Cemo Cream basilikum
• Blåmuggost
• Salat
• 1 Bifftomat
• 6 Hamburgerbrød
Framgangsmåte
Karamellisert løk:
Smelt 2 ss smør i stekepannen sammen med litt olivenolje. Legg i løk, sukker, salt og 1 ss Cemo Cream basilikum. La dette surre i pannen på svak varme til løken blir gyldenbrun, ikke sprøstekt. (ca 15-20 min). Rør jevnlig. Stek baconskivene før du starter med hamburgeren.
Burger:
Finhakk hvitløk og chili, og bland godt sammen med de øvrige krydderne. Bland kjøttdeigen godt sammen med krydderet. Tilsett egg og kna det inn i deigen. Del deigen i 6 like store deler og form hamburgerne ganske flate, de vil ese og krympe en god del under steking. Pensle på rikelig med Cemo Cream basilikum før steking. Stek burgerene i varm stekepanne, ca 4-5 minutter på hver side. Smuldre blåmuggosten og del opp bacon i mindre biter. Bland sammen. Sprø eventuelt opp hamburgerbrødene i stekeovnen/brødristeren. Sett sammen hamburgeren ved å legge lagvis hamburgerbrød, Chili jam, salat, tomat, hamburger, karamellisert løk, blåmugg og bacon blandingen og hamburgerbrød. Serveres gjerne med potetbåter.
Tips: Varier smakene og bruk Cemo Rødløk chutney i stedet for å lage karamellisert løk.
Cemo Chili jam er nydelig å blande med Crème fraîche eller rømme og kan brukes som dressing/dipp til potetbåtene.
- Annes grytebrød
- Cookies
- Thaiinspirert suppe
- Juleribbe