fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Italiensk focaccia

Saftig og myk italiensk focaccia som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. Vi har toppet brødet med rosmarin og flaksalt, men mulighetene er nesten uendelige.
  • flaksalt,
  • focaccia,
  • italiensk focaccia,
  • urtesalt

Ingredienser

› 700 g hvetemel
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt

Ingredienser

› 700 g hvetemel
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt

Framgangsmåte

  1. Bland mel og urtesalt i en bolle. Elt inn gjær, sukker/honning, lunkent vann og pizzaolje/hverdagsolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter. Deigen skal være klissete så vær litt forsiktig med melet.
  2. Hell litt pizzaolje/hverdagsolje over deigen, dekk til med plastfolie og sett til heving.
  3. Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en smurt ildfast form. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
  4. Forvarm ovnen til 220°C
  5. Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over flaksalt.
  6. Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.

TIPS: Focacciaen kan toppes med hva du måtte ønske, mulighetene er uendelige – bare trykk toppingen ned i brødet før steking.
Leccino oliven, Rød pest, Grønn pesto, fetaost, hvitløksfedd, frisk basilikum, soltørkede tomater, friske tomater.

Populære oppskrifter
Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.