fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Italiensk focaccia
Saftig og myk italiensk focaccia som passer perfekt som tilbehør til pasta, suppe eller salat. Vi har toppet brødet med rosmarin og flaksalt, men mulighetene er nesten uendelige.
Ingredienser
› 700 g hvetemel
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt
Ingredienser
› 700 g hvetemel
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt
› 4 ts urtesalt ost & basilikum
› 1 pakke tørrgjær
› 2 ts sukker eller 2 ss honning
› 6 dl vann
› 1 dl Pizzaolje eller nøytral Hverdagsolje
› Frisk rosmarin
› Flaksalt
Framgangsmåte
- Bland mel og urtesalt i en bolle. Elt inn gjær, sukker/honning, lunkent vann og pizzaolje/hverdagsolje. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og elt i cirka 10 minutter. Deigen skal være klissete så vær litt forsiktig med melet.
- Hell litt pizzaolje/hverdagsolje over deigen, dekk til med plastfolie og sett til heving.
- Når deigen har doblet i størrelse, heller du den over i en smurt ildfast form. Dekk til med plastfolie og la heve i 30 minutter til.
- Forvarm ovnen til 220°C
- Når focacciaen er ferdighevet, lager du små hull med fingeren i deigen og heller over litt olivenolje. Dytt ønsket mengde rosmarin i fordypningene og dryss over flaksalt.
- Stek focacciaen i 20-25 minutter. Steketid vil variere fra ovn til ovn.
TIPS: Focacciaen kan toppes med hva du måtte ønske, mulighetene er uendelige – bare trykk toppingen ned i brødet før steking.
Leccino oliven, Rød pest, Grønn pesto, fetaost, hvitløksfedd, frisk basilikum, soltørkede tomater, friske tomater.
Populære oppskrifter
- Baconsurret svinefilet med BBQ-saus
- Chili con pollo
- Minestrone suppe
- Jordbær og Ruccolasalat