fri frakt på bestillinger over 499nokicon-truck rask levering

Handlepose
Kun kr 499 igjen til fri frakt

Dronning Maud pudding

En deilig dessert oppkalt etter Norges tidligere dronning Maud. Puddingen, eller fromasjen som det egentlig er, kalles også Haugesundsdessert. Psser perfekt både til 17.mai eller til jul.
  • 17-mai,
  • dessert,
  • karamellsirup,
  • sjokolade,
  • vaniljesukker

Ingredienser

6 egg
6 dl kremfløte
6 gelatinplater
To ss kokende vann
Sjokoladetrøfler (velg din favoritt)
2-3 ts Ekte vaniljesukker
4 ss sukker

Oppskriften holder til en stor bolle eller 6-8 glass/ dessertskåler

Ingredienser

6 egg
6 dl kremfløte
6 gelatinplater
To ss kokende vann
Sjokoladetrøfler (velg din favoritt)
2-3 ts Ekte vaniljesukker
4 ss sukker

Oppskriften holder til en stor bolle eller 6-8 glass/ dessertskåler

Framgangsmåte

Riv sjokoladetrøflene med rivjern.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 minutter
Skill eggene. Eggehvitene kan du feks bruke til Pavlovabunn.
Pisk eggeplommene og sukker til luftig eggedosis
Pisk kremfløte og vaniljesukker til myk krem.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i 2 ss kokende vann. De skal smelte helt.

Hell gelatinblandingen over I eggedosisen. Bland godt for å ikke få noen geleklumper i blandingen Deretter vender du kremen inn i eggedosisblandingen.
Legg eggedosiskremen og revet sjokolade lagvis enten i flotte glass eller i en stor bolle. Avslutt med revet sjokolade på toppen
Sett puddingen i kjøleskapet for å stivne.

Cemo sin karamellsirup er et perfekt tilbehør når du serverer. Sett den på bordet og la gjestene selv helle på.
Server gjerne med bær, biscotti, og selvføgelig en kopp sterk ferskbrent kaffe.

Populære oppskrifter

Nyhetsbrev

Abonnér på vårt nyhetsbrev og få inspirasjon, tilbud og nyheter

Få nyheter og gode tilbud fra cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.