fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Brød er gøy

Smaksatt brød er en favoritt til tapas, supper og snacks.

Ingredienser

Pestobrød

400g hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts Flaksalt
2,5 dl vann
Grønn pesto eller Rød pesto

OLIVENBRØD
625g hvetemel
1 ts tørrgjær
5 dl vann
2 ts Flaksalt
1 glass Leccino oliven

Ingredienser

Pestobrød

400g hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts Flaksalt
2,5 dl vann
Grønn pesto eller Rød pesto

OLIVENBRØD
625g hvetemel
1 ts tørrgjær
5 dl vann
2 ts Flaksalt
1 glass Leccino oliven

Framgangsmåte

Pestobrød Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Rør inn vannet og elt til en smidig deig. Dekk deigen til med et klede og la heve til dobbel størrelse.

Strø litt mel på bordet og rull ut deigen til en firkant. Fordel pestoen jevnt utover deigen helt ut til kanten, rull deigen sammen til en pølse. Skjær pølsen i to på langs og tvinn de to halvdelene sammen. Legg brødet i en brødform/bakeform, dekk til og la det heve 40-60 minutter.

Spray olivenolje på brødet før steking. Sett brødet inn i forvarmet ovn, 200C og la steke i 30-40 minutter. Ta brødet ut av formen, dryss over litt revet parmesan og la avkjøles på rist.

Olivenbrød Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske løs. Dekk til bakebollen og la deigen heve i romtemperatur over natten/ 12-20 timer.

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss ut rikelig med mel. Hell ut deigen og strekk deigen utover slik at du får en god flate. Fordel oliven utover deigen. Brett deigen og arbeid olivenene inn i deigen. Deigen skal ikke eltes, kun brettes. La deigen ligge med bretten ned på det melete bakepapiret og hvelv bakebollen over. La brødet etterheve i ca 1,5 time.

Forvarm stekeovnen til 250C og sett samtidig inn brødformen/gryte med lokk som du skal steke brødet i (må tåle 250C). Når brødet er ferdig etterhevet løfter du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme brødformen. Spray lett med olivenolje på toppen av brødet. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 35 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 10-15 minutter til brødet har fått en gylden og fin farge.

Dette trenger du
 • Grønn pesto

  Tradisjonell basilikum pesto med rik smak av parmesan og pinjekjerner. E...
  99 kr
  Add to Wishlist
 • Rød pesto

  Ren fyldig tomat smak. Velegnet til pasta, lasagne, ravioli, salat, riso...
  99 kr
  Utsolgt
  Add to Wishlist
 • Flaksalt

  Flaksalt

  Et naturlig, delikat og sprøtt flaksalt. Saltlake fra gamle saltforekom...
  79 kr
  Utsolgt
  Add to Wishlist
 • Leccino oliven

  Leccino oliven

  Italienske sorte Leccino oliven i olje. Brukes som snacks, i salater og ...
  89 kr
  Add to Wishlist
Populære oppskrifter
Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.