Brød er gøy

Smakssatt brød er en favoritt til tapas, supper og snacks

INGREDIENSER

Pestobrød

400g hvetemel
1 ts tørrgjær
1 ts salt
2,5 dl vann
grønn pesto eller rød pesto

Olivenbrød

625 g hvetemel
1 ts tørrgjær
5 dl vann
2 ts flaksalt
1 glass leccino oliven

FREMGANGSMÅTE

Pestobrød
Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bakebolle. Rør inn vannet og elt til en smidig deig. Dekk deigen til med et klede og la heve til dobbel størrelse. Strø litt mel på bordet og rull ut deigen til en firkant. Fordel pestoen jevnt utover deigen helt ut til kanten, rull deigen sammen til en pølse. Skjær pølsen i to på langs og tvinn de to halvdelene sammen. Legg brødet i en brødform/bakeform, dekk til og la de heve 40-60 minutter. Spray olivenolje på brødet før steking.

Sett brødet inn i forvarmet ovn, 200C og la steke i 30-40 minutter.

Ta brødet ut av formen, dryss over litt revet parmesan og la avkjøles på rist.

Olivenbrød
Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Tilsett lunkent vann og rør deigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Deigen skal være ganske løs. Dekk til bakebollen og la deigen heve i romtemperatur over natten/
12-20 timer. Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss ut rikelig med mel. Hell ut deigen og strekk deigen utover slik at du får en god flate. Fordel oliven utover deigen. Brett deigen og arbeid olivenene inn i deigen. Deigen skal ikke eltes, kun brettes. La deigen ligge med bretten ned på det melete bakepapiret og hvelv bakebollen over.

La brødet etterheve i ca 1,5 time.

Forvarm stekeovnen til 250C og sett samtidig inn brødformen/gryte med lokk som du skal steke brødet i (må tåle 250C). Når brødet er ferdig etterhevet løfter du det forsiktig fra bakepapiret og oppi den varme brødformen. Spray lett med olivenolje på toppen av brødet. Sett på lokket og stek på nederste rille i ca 35 minutter. Ta av lokket og stek videre i ca 10-15 minutter til brødet har fått en gylden og fin farge.