fri frakt på bestillinger over 499nok rask levering
Baconsurret svinefilet med BBQ-saus
Ingredienser
Meierismør
Kryddersmørkrydder
Baconsurret svinefilet:
1 svinefilet
1 pk bacon
Biffkrydder
BBQ-saus
Maiskolber
Forslag til tilbehør
Bakt potet
Coleslaw
Mangosalat
Ingredienser
Meierismør
Kryddersmørkrydder
Baconsurret svinefilet:
1 svinefilet
1 pk bacon
Biffkrydder
BBQ-saus
Maiskolber
Forslag til tilbehør
Bakt potet
Coleslaw
Mangosalat
Framgangsmåte
Baconsurret svinefilet med bbq-saus, servert med maiskolbe, kryddersmør og bakt potet, er en sikker vinner, enten du bruker grill eller stekeovn.
Kryddersmør:
Rør ca 150g romtemperert meierismør sammen med 2 ts Kryddersmørkrydder.
Svinefilet: Skjær bort eventuelle sener og fett. Gni kjøttet inn med 3-4 ts Biffkrydder. Dette kan gjerne gjøres noen timer før steking slik at kjøttet får ekstra god smak fra krydderet.
Grill svinefileten på høy varme på begge sider. Den skal ikke gjennomstekes, bare få en god stekeskorpe.
Ta svinefileten av grillen og pensle med BBQ-saus. Deretter surrer du bacon rundt. Legg svinefileten tilbake på grillen. Bruk gjerne aluminiumsfolie under slik at ikke baconet setter seg fast i grillristen.
Fileten er ferdig når baconet begynner å bli sprøtt. Husk å la kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det i skiver.
Tips! Har du ikke tilgang til grill?
Svinefileten kan også stekes i ovn. Da bruner du den raskt i stekepannen før du smører på BBQ-saus og surrer bacon rundt. Legg fileten i en ildfast form og stek på 130C i ca 15 min. Sett gjerne på grillelementet i ovenen helt mot slutten for å få ekstra crispy bacon.
Maiskolber: Del opp maiskolbene og smør på kryddersmør. Legg dem på grilllen. Snu med jevne mellomrom og pensle med mer kryddersmør underveis for ekstra god smak. Dryss på litt persille før servering.
Serveringstips: Mangosalat eller coleslaw, og bakt potet.
- Chili con pollo
- Italiensk focaccia
- Minestrone suppe
- Jordbær og Ruccolasalat