fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Sol Garden Kenya

kenya-sol-garden

Gjennom Sol Garden Kenya får barn og unge som er HIV-smittet tilgang til egen frukt-og grønnsakshage. 

I Majiwa, utenfor Bondo hvor nærmeste storby er Kisumu finner du en grønn oase av eget dyrket næringsrike frukt og grønnsaker. Innimellom bananer, appelsiner, sitroner, kiwi, pasjonsfrukt, mango, avokado, løk og ulike typer kål, finner du og ett lite kyllinghus hvor kyllinger og høner spankulere omkring.

I Kenya finnes det over 1,5 millioner mennesker som lever med HIV. Næringsrik mat er essensielt for å takle den sterke medisinen disse barna får for at sykdommen ikke skal utvikle seg til AIDS.

SOL garden (Seeds Of Love) er igangsatt for at HIV smittede barn og unge i nærområdet skal få tilgang til næringsrik kost. I tillegg vil de lære seg å drifte hagen og ta vare på kyllingene. Tanken at barna skal kunne selge kyllinger direkte fra SOL garden, samt frukt- og grønnsaker som blir til overs til lokalbefolkningen. I tillegg skal de lære hvordan man kan tilbedre enkle måltider av det hagen leverer.

Cemo går nå inn og støtter arbeidet Trine Sandhaug har jobbet opp og prosjektet blir lagt under Cemo Care. Første steg er nå at kyllinghuset utvides, slik at man kan få plass til flere kylling og høner, til både eget bruk og videresalg, samt egg. Gjennom markedsdager kan også lokalbefolkningen få tilgang til kortreist mat.

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.