fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Fotballtrenere som inspiratorer i slummen

Sammen med Norsk Fotballtrenerforening (NFT) sørger Cemo for at barn og unge får anledning til å møte trygge og kvalifiserte fotballtrenere i Mathare-slummen i Nairobi. MYSA Academy tilbyr gratis trenerkurs for andre trenere i slummen, hvor fotball brukes som et viktig verktøy for å inspirere de unge til å satse på skole og utdanning.

Prosjektet sammen med organisasjonen Mathare Youth Sports Association har gjort at man har utdannet 20 kvalifiserte trenerveiledere som trener andre trenere i tillegg til at de er gode rollemodeller i fotball-programmet. MYSA har over 30.000 aktive gutter og jenter som utgjør nærmere 1800 fotballag. MYSA har eksistert i 34 år og har en unik posisjon i det kenyanske samfunnet. En rekke av landets ledere innen sport og politikk har sin bakgrunn fra MYSA.

Cemo har besøkt hovedkvarteret Komarock ved flere anledninger, og har hatt med seg masse fotballutstyr til virksomheten. Cemo og Trenerforeningen samarbeider om å selge en egen julepakke hvert år, som skaffer inntekter i størrelsesorden kr. 300.000 til prosjektet årlig. Cemo synes det er meningsfylt å hjelpe MYSA Kenya, i et land man handler mye kaffe fra.

Sender fotballer ned

I Kenya koster en ny fotball det samme som i Norge. Det betyr at barn, unge og fotballtrenere har sterkt begrenset tilgang på fotballer til trening og kamp. Å eie en skinnende og ny fotball er drømmen til mange gutter og jenter i slummen av Nairobi. Denne høsten vil Cemo sammen med NFT Nike Norge sørge for at drømmen gjøres virkelig. Nærmere 500 fotballer er pakket og gjort klart for sending via en kontainer til Kenya.

Er du nysgjerrig på arbeidet med trenerutvikling i MYSA og vil høre mer? Ta kontakt med oss på post@cemo.no

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.