fri frakt på bestillinger over 300nokicon-truck levering innen 3-5 virkedager

Handlepose
Kun kr 300 igjen til fri frakt

Cemo Care i Kenya

Arbeidet i Kenya

Hovedstaden Nairobi har to av verdens største slummer, og Kiberaslummen er en av de. Et av våre største prosjekter i Cemo Care finner du her.  Kiberaslummen har omlag 1,5 mill beboere, og er preget av mye fattigdom og sykdom. På grunn av manglende kloakksystem renner kloakken åpent rundt i grøfter. Sot fra åpne ildsteder, støv og annet avfall bidrar til at sykdommer lett sprer seg.

Daglig leder i Cemo, Per Ole Pedersen har hatt flere turer til Kenya. Det begynte i 2019 hvor han var med på en runde i Kenya i forbindelse med innkjøp av kaffe. Her ble Cemo presentert for et arbeid i Kiberaslummen som Noracta står for.

– Jeg ble sittende på flyet å tenke på dette på veien hjem, og klarte ikke å slippe det, forteller Pedersen.

– På en slik tur innser du hvor godt du har det, og jeg kjente på et ansvar. Jeg trodde jeg visste hvor ille andre har det, men det var ikke i nærheten av virkeligheten. Det er nesten uforståelig at det går an å leve der. Likevel, den gleden de har, og den evnen til å glede seg over små ting – vi har noe å lære der. Det rører deg og gjør noe med deg.

Motivasjonen for å drive Cemo videre ble sterkere.

– Å se hva man kan gjøre med et firma er utrolig motiverende. Jeg kan også se det smitte over på de ansatte, forteller han.

Etter denne første turen gikk Cemo inn for å  bli med  bygge CreaKid Learning Centre. Høsten 2020 sto læringssenteret klart og flere hundre elever er innom hver uke. Her får barna møte digitale verktøy som hjelper de å lære. CreaKid Learning Centre er også med å videreutdanne lærere i slummen, slik at de kan ta med kunnskap ut igjen til slummens skoler.  Cemo står i dag for driften av CreaKid Learning Centre, og har forpliktet seg til det i fem år. Cemo Care og CreaKid Learning Centre jobber  for å gjøre barn og unge mer rustet til å være med å skape sin egen fremtid.

Smittevernspakker og ny sportsarena

Det er blitt flere turer til Kenya, og julen 2019  tok Per Ole også med familien. Det er vanskelig å ikke la seg engasjere, og da Covid -19 også rammet slummen var Cemo med å bidra til smittevernspakker til flere hundre mennesker. Nå har også Cemo kjøpt en tomt like ved CreaKid Learning Centre. Dette skal bli en sportsarena som skal gi barna en mulighet til å utvikle seg og lære gjennom sport. Arenaen vil ha tilhørende garderobe- og toalettfasiliteter, noe som er helt fraværende i dagens område.

– Fotball og sport er en fantastisk inngang for barn og unge til å lære seg mye. Lederskap, teamarbeid i tillegg til lek og moro. I dag har Kiberaslummen ikke noe slikt som dette, så å kunne gi de dette er helt fantastisk, sier Pedersen.

Prosjektet gjøres også sammen med MYSA som allerede arbeider i naboslummen. Der har de i mange år utdannet fotballtrenere og spillere over hele verden. MYSA skal være med i den daglige driften av fotballarenaen.

Nettbutikken vår benytter cookies (klikk for å lese mer). Vi er pliktig å informere deg om dette, og du kan fortsette å bruke nettsiden som normalt. Alternativt må du deaktivere bruk av cookies på dine enheter.