TE – en spennende og smaksrik verden

Te er en av verdens mest populære drikker, og vi leverer te av ypperste kvalitet. Vårt tesortiment er sammensatt av forskjellige typer te og smaker fra hele verden. Smaker vi vet mange liker, i tillegg til flere nye og eksotiske varianter.

Sort te

Trekketid: 3-5 min

Forbruk: 1 ts pr kopp (ca 1,5 dl vann)

Sort te er den tetypen som er mest brukt i Norge og i resten av den vestlige verden. Det er forskjellige smaker innenfor sort te, fra de lette og milde – til de fyldige og kraftige.

Sort te lages av blader fra tebusken Camellia sinensis. Bladene tørkes, knuses og gjæres slik at det skjer en kjemisk forandring i bladene. Dermed får de sin sorte farge. Sort te har høyt innhold av sunne testoffer som kalles Flavanoider. Disse beskytter mot hjerte og karsykdommer, styrker kroppens immunforsvar, senker blodtrykket, hemmer bakterier og bekjemper virus. Flavonoidene er meget helsefremmende og gir den sorte teen sin karakteristiske litt bitre smak. Den rene, sterke smaken gjør at den fint kan drikkes med melk i.

Frukt te

Trekketid: 6-8 min

Forbruk: 1-2 ts pr kopp (ca 1,5 dl vann)

Frukt te en er frisk og fruktig drikk basert på tørkede frukter, bær, hibiskus og nype som blir trukket på samme måte som te, og smaksforsterket med aroma. Frukt te inneholder ikke koffein, da de ikke er laget av blader fra te busken Camelia sinensis. Frukt te er en spennende og sunn smaksopplevelse du gjerne må nyte på kveldstid.

Rooibos te

Trekketid: 6-8 min

Forbruk: 1-2 ts pr kopp (ca 1,5 dl vann)

Rooibos tilhører plantefamilien Aspalatus linearis som kun vokser i Sør Afrika. Planten gir en forfriskende og koffeinfri te som har rikelig med antioksidanter og lite garvestoffer. Den har en mild smak, er ikke bitter og kan drikkes både varm og avkjølt. Rooibos teen er naturlig søt og trenger derfor ikke sukres. Noen kallen den “mirakelteen” da den sies å ha en helbredende virkning. 1 kopp Roobios te ved leggetid kan bidra til å sikre deg en god natts søvn.

 

Grønn te

Trekketid: 2-3 min

Forbruk: 1 ts pr kopp (ca 1,5 dl vann)

Grønn te lages av blader fra tebusken Camellia sinensis, som dampes, rulles og tørkes i sola eller over varme. Teen har en mild, lett og gressaktig smak og er en fin kilde til antioksidanter. Grønn te har vært en vanlig drikk i Kina og Japan i over 1000 år. Inneholder mye polyfenoner (antioksidanter som hindrer plakk i å feste seg på tennene) og hemmer utvikling av bakterier som skaper dårlig ånde. Den grønne teen stimulerer immunforsvaret og er bra for benbygningen da den er rik på mineraler.

Urte te

Trekketid: 6-8 min

Forbruk: 1 ts pr kopp (ca 1,5 dl vann)

Urte te lages av en rekke planter og urter. Urter er kjent for å ha en lindrende og helsebringende effekt og gir mange velsmakende, sunne og forfriskende drikker. Teen er rik på antioksidanter og inneholder ikke koffein. La deg glede av en spennende smak og en følelse av velvære.