Rettferdig kaffe

Kvalitet og mennesker i fokus

De beste kaffebønnene finner du i høyfjellet i et belte rundt ekvator. God kaffe begynner ofte å vokse på 1500 meters høyde. Her finner du små familiegårder som produserer kaffebønner og som har gjort det i generasjoner. Det er her i høyfjellet du finner kunnskapen om hvordan du dyrker fram de beste kaffebønnene og den beste kaffen.

Det er mye jobb bak en kilo kaffe. Det er mange hender i arbeid. For å få en kilo kaffe håndplukkes det hele 5000 bær (!)

Dessverre er kaffemarkedet i dag er styrt av priser som gjør det vanskelig for kaffebøndene å overleve i markedet. Mange kaffearbeidere i dag er svært presset og underbetalt.

Dette ønsker ikke vi å være en del av.

Direkte og transparent handel = Rettferdig kaffe

For bøndene vi kjøper kaffe av, er kaffen en livsstil og et levebrød. God kaffe er deres stolthet og bragd, og de har viet livene sine for å levere fra seg den beste kaffen.

For oss i Southern Coffee er menneskene bak kaffen så viktige.  Derfor reiser vi selv ned, hvert eneste år. Her blir vi kjent med bøndene, besøker gårdene og velger ut selv den beste kaffen. Vi velger å kjøpe direkte fra bonden og betaler heller en høyere pris for å være sikker på at de får betalt for den fantastiske jobben de gjør. På den måten tar vi vare på familiegårdene, menneskene, arbeiderne og samtidig bygger vi en relasjon som sikrer oss kvalitetskaffe år etter år.

Vi i Southern Coffee er opptatt av å ha færrest mulig ledd i produksjonen slik at det ikke forsvinner penger på veien, men sørger for at pengene går til de som skal ha de: bøndene.

For oss er det dette som er rettferdig kaffe. 

Kaffebønnene sendes direkte til Southern Coffee i Kristiansand hvor de brenne av kaffeekspert Steinar Svenning. Derfor får du alltid fersk kaffe av oss. Kaffen brennes hver tirsdag og blir sendt ut samme dag.