panna-cotta

Panna Cotta til 17. mai

Panna Cotta  6 glass

Panna Cottaen har sin opprinnelse i Italia og er en vaniljepudding. Den passer godt til alt av frukt og bær, og kan dekoreres alt ettersom. Kanskje derfor den har blitt en klassisk favoritt til 17. mai.

Du trenger:

4 1/2 stk gelatinplater

2 Cemo vaniljestenger

7,5 dl kremfløte

2,5 dl sukker

  1. Legg gelatinen i litt kaldt vann. Vaniljestenger snittes og skrap ut frøene.
  2. Varm opp fløte, sukker, vaniljefrø og vaniljestenger. Varmes forsiktig opp uten å koke.
  3. Sil av vaniljestengene og sett gryta til side. Klem vannet av gelatinplatene og visp inn i fløteblandingen.
  4. Hell blandingen over i små glass eller former og avkjøl i kjøleskapet i minst tre timer.

Server med frisk frukt etter eget ønske.