Lammecarré med urteskorpe og bakte rotgrønnsaker

INGREDIENSER

Urteskorpe

  • 2 dl koriander
  • 2 dl persille
  • 2 dl timian
  • 2 ss dijon sennep
  • 1 chili
  • 2 dl loff, innmaten/panko kan også brukes
  • 4 ss meierismør
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper
  • Cemo lammekrydder

Bakte rotgrønnsaker

FREMGANGSMÅTE

Finhakk alle ingredienser og mos alt med en gaffel til en tykk masse. Her må man bruke litt skjønn, etter hva man liker best av urter og krydder. Slumping er lov.

Når du har laget ferdig fyllet til urteskorpen, skal du frese kjøttet kjapt i en varm panne. Salt og pepper og Cemo lammekrydder, er nydelig å bruke. Pass på at alle sider blir brunet.

Monter fyllet på kjøttet og stek i ovnen i en ildfast form. 180 grader, ca 20 minutter. La hvile i ca 10 minutter.

Bakte rotgrønnsaker

Kutt grønnsakene i gode biter. Ha over i en langpanne sammen med potetene og de øvrige ingrediensene. Bakes i ovnen på 225 grader, 25 minutter.

Til denne retten kan man bruke rødvinsaus. Tilsett litt hakket frisk timian og resten av stekeskyen fra kjøttet.

Når kjøttet er klart for servering skjærer man enkelt mellom hvert bein.

God fornøyelse