Julestek

Julestek med spicy rødkål og Cemo julestekkrydder

Julestek er god tradisjonell mat som smaker himmelsk med vårt julestekkrydder.
Har du et steketermometer, er jobben virkelig enkel.
2 kg surret svinestek med svor
5 dl vann
2 gulrot
1 løk
Salt
Cemo julestek krydder

Ta av nettet på steka og rute svoren. Krydre med rikelig krydder og salt på alle sider.
Legg i en ildfast form sammen med vannet og grovt kuttet grønnsaker.
Ha over aluminiumsfolie og gjør formen helt tett.
Dampes i ovnen på 230 grader i 45 min.
Fjern folien og senk temperaturen til 175 grader. Sett i termometeret i den tykkeste delen av steka, og stek videre til termometeret viser 70 grader. Det tar rundt to timer. La steka hvile i minimum 15 minutter på benken før du skjærer fine skiver.

Stekekraften er perfekt å bruke i den brune sausen, eller kun bruke som sky hvis du ønsker det.

Spicy rødkålsalat:
1 liten rødkål
1 Rødløk
1 fedd Hvitløk
1 ss Cemo balsamicoglace
Litt stekesky fra steka

Lag denne gjerne litt på slump og smak deg frem. Kutt rødkål og rødløk i strimler. Ha i en gryte sammen hakket hvitløk og de øvrige ingrediensene. Spe på med stekeskyen og la putre til kålen er mør og fin. Smak til med salt og pepper.