Fransk løksuppe ala Cemo Gourmet

 

INGREDIENSER

  • 8 gule løk eller 4 små
  • 2 timiankvister
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss Cemo olivenolje
  • 1 l god kyllingkraft
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 2 stk laurbærblad
  • Cemo grovmalt salt og pepper
  • 4 dl revet jarlsberg/sveitserost
  • 50 g revet parmesan
  • 4 sk loff eller landbrød
  • 2 ts Dijonsennep

FREMGANGSMÅTE

En varmende løksuppe er ekte høstmat. Med våre Rosmarinkjeks blir denne retten en favoritt blant gjestene.

1. Rens og del løken i to og skjær tynne skiver og hakk hvitløk.

2. Varm olje i en vid gryte. Tilsett løk og la den surre på svak varme under omrøring til løken blir blank. Tilsett Dijonsennep, hvitløk og timian mot slutten.

3. Tilsett kraft og vin. Kok opp og la suppen trekke 40-50 min. Smak til med salt og pepper.

4. Skjær skorpen av loffen og skjær innmaten av loff i terninger og rist i litt olje i en stekepanne.

5. Fordel suppen i ovnssikre porsjonsformer, legg loffterningen over og dryss over rikelig med ost. 6. Gratiner i varm ovn 250 °C og stek i 6-8 min eller under grillen i kort tid, til osten har fått en gyllen farge.

Server med Rosmarin Crisp