Arbeidet med fotballarena i gang

Cemo er i gang med arbeidet med å bygge den første fotballarenaen for barn og unge i verdens største slum. Arenaen skal være en sted for lek, læring og utvikling slik at barn og unge kan bli rustet til å møte fremtiden.

Prosjektet i Kiberaslummen sammen med Noracta utvider seg. Rett ved siden av skolesenteret CreaKid bygges det nå en fotballarena med garderobefasiliteter som skal være en plass hvor barn og unge kan utvikle seg i lek og sport.

Cemo har besøkt Kiberaslummen flere ganger og har forpliktet seg til å holde arbeidet med Creakid Learning Centrer og fotballarenaen. Vi handler mye kaffe fra mange fattige land, og ønsker å gi noe tilbake. Kiberaslummen er verdens største slum med sine 1,5 millioner innbyggere. Skolesystemet her henger langt etter, og derfor ser vi på arbeidet som svært viktig for å kunne skape og bygge en framtid for de barna som nå vokser opp. 

Vi utdanner ikke bare barna, men også lærere og voksne slik at de kan ta med sin nye kunnskap til andre skoler og andre områder i slummen. Prosjektet gjøres sammen med Noracta og Norsk Treningsforening. Sport er en fantastisk arena å utvikle lederegenskaper og det er noe også MYSA og Norsk Trenerforening jobber med. 

Er du nysgjerrig på arbeidet og vil høre mer? Ta kontakt med oss på post@cemo.no

Du kan også lese mer her

Flytting av beboere

Etter tomten ble kjøpt i 2020 så har det vært viktig å gjøre det riktig. Det var mange familier som bodde her, som måtte flytte. De har alle fått betalt for flyttingen, og fått bygd opp nye, bedre hus et annet sted i slummen. Prosjektene har blitt godt tatt imot med takknemlighet fra innbyggerne i slummen, og det gir oss motivasjon til å fortsette arbeidet. Etter planen skal fotballarenaen stå klar høsten 2021, og forhåpentligvis kan vi snart dra tilbake for å besøke alle de som står på der nede for å få til dette.

 

Det går fort når de først er i gang. Når fotballarenaen bygges er det folk fra Kiberaslummen som jobber selv.
Slik skal fotballarenaen bli når den står ferdig.