Fristende oppskrifter

Hjemmelaget pizza smaker alltid godt og er noe alle liker. Eller hva med grillet biff med sprøstekte poteter, eller en søt og frisk dessert til å avslutte måltidet? Våre produkter passer til en rekke oppskrifter. Finn en oppskrift som passer dine smaksløker.


♦ KARAMELLPUDDING

♦ PIZZA MED KREMET VINEDDIK

♦ GRILLET BIFF MED SPRØSTEKTE POTETER

♦ PANNACOTTA MED JORDBÆR

♦ FOCCACIA MED URTESALT & RØD PESTO

 


KARAMELLPUDDING

Delicious creme caramel dessert

Du trenger:

2 dl sukker
1 Cemo Vaniljestang
3 dl kremfløte
6 dl helmelk
5 ss sukker
8 egg


1. Sett stekeovnen på 100 grader. Finn fram en brødform/ildfast form, eventuelt flere små.

2. Start med karamelliseringen. Smelt 2 dl sukker i en tykkbunnet kjele/stekepanne på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg. Hell den flytende karamellen over i en brødform/ildfast form. La hele bunnen bli dekt av karamellen.

TIPS: Sparer du litt av den flytende karamellen kan du umiddelbart helle den utover et bakepapir og forme figurer til dekor. (Vær rask, karamellen stivner fort).

3. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen.

4. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Når melk- og fløteblandingen er romtemperert, heller du eggene oppi og rører det sammen. Sil det så over i stekeformen.

5. Sett formen i en langpanne og hell i varmt vann til det dekker 1/3 av langpannen. Stek karamellpuddingen på midterste rille i ca 2 timer til den er stiv. Ikke åpne stekeovnsdøra før det har gått minst 1 ½ time. Avkjøles i romtemperatur før du setter den i kjøleskapet til dagen etter. Server karamellpuddingen med karamellkrem, kanelsukker og den stivned karamelldekoren. Karamellpuddingen kan hvelves på fat eller serveres i skåler.

KARAMELLKREM

Du trenger:

3 dl kremfløte
1 dl Cemo Kaffesirup karamell
Cemo Kanelsukker
1 ts Cemo Ekte Vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Pisk Ekte Vaniljesukker og kremfløten stiv. Bland forsiktig i karamellsirupen. Serveres sammen med karamellpudding og kanelsukker. Kan også serveres til brownies friske bær. Nydelig.

 


PIZZA MED KREMET VINEDDIK

IMG_4437

Hjemmelaget pizza smaker alltid godt og er noe alle liker. Dette er en enkel og god grunnoppskrift på både pizzadeig og pizzasaus, og du må gjerne variere toppingen. Oppskriften er nok til 1 stor pizza, men du kan gjerne variere og lage for eksempel minipizza, pizzasnurrer eller calzone. Nyt!


INGREDIENSER

Pizzadeig

7 dl hvetemel
1 pose tørrgjær
3 dl lunket vann
3 ss Cemo Olivenolje
1/2 ts havsalt

Pizzasaus

1 boks hakkede tomater (eller ca 8 plommetomater)
1 sjalottløk
2 hvitløksfedd
1/2 chili
1 ss Cemo Olivenolje
1/2 ts sukker (smak til)
Salt og pepper

Topping

Mozzarella ost
Spekeskinke
Ananas (i biter)
Cemo Pizzakrydder
Cemo Kremet Vineddik basilikum
Cemo Pesto


FREMGANGSMÅTE

Pizzadeig
Ha mel, gjær, salt, olivenolje og mesteparten av vannet i bakebollen. Elt deigen godt sammen, og spe eventuelt med resten av vannet hvis deigen er tørr. Dekk bakebollen med plastfolie eller et klede og den heve til dobbel størrelse.

Pizzasaus
Fres løk, hvitløk og olivenolje i et par minutter. Tilsett hakkede tomater og chili. La koke til det blir en tykk og god saus, smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den i en stavmikser. Avkjøl i romtemperatur før bruk. Ønsker du en fyldigere saus kan du også tilsette 1 ss Kremet Vineddik i sausen.

Kjevle ut pizzadeigen til ønsket størrelse, og legg den på et stekebrett. Fordel pizzasaus, ost, spekeskinke og ananas på bunnen, dryss over 1 ts Cemo pizzakrydder.

Stek pizzaen på 250 grader i ca 10-15 minutter til pizzaen har en gyllen farge. Ha på ruccola, Kremet Vineddik og Pesto rett før servering.

 

Last ned oppskrift! (PDF)


 

GRILLET BIFF OG SPRØSTEKTE POTETER

1041_Biffsett_Oppdatert

Ved å grille maten tilfører du en ekstra dimensjon i smaken. Det er lettvint og delikat å lage maten utendørs.

INGREDIENSER

700 gr entrecote e.l. av storfe (ca 200-250 gr pr. person)
1 kg Amadinepoteter
Cemo Røkt chilikrydder
Cemo Potetkrydder
Cemo Olivenolje

Salat

Ruccolasalat (eller blandet salat)
3-4 ss ristede pinjekjerner
1/2 squash
1 tomat
1/2 rødløk
Revet parmesan
Cemo salatkrydder


FREMGANGSMÅTE

Skjær opp poteter i båter, spray over Cemo Olivenolje og strø på rikelig med Cemo Potetkrydder.
Pakk potetene i aluminiumsfolie og la de ligge på grillen i ca 30 minutter.

Mariner biffen i en blanding av Cemo Olivenolje og Cemo Røkt chilikrydder noen timer i forveien.
La kjøttet tempereres i romtemperatur ca 30 minutter før steking. Pass på at grillen er skikkelig varm,
og legg deretter biffen på grillen. Snu den når kjøttsaften siver ut på oppsiden. Stek den like lenge på
andre siden, da er biffen ca medium stekt. For godt stekt biff, etterstek biffen i ca 3-4 minutter på hver
side på middels varme. Snu biffen ofte. La hvile noen minutter før servering.

Tilbered salatblandingen, skjær opp grønnsakene og bland sammen i en bolle. Spray over Cemo Olivenolje
og riv over revet parmesan. Prøv også gjerne Cemo Salatkrydder som dryss over salaten, smaker nydelig.

Tips: Forsøk Cemo Kremet Vineddik basilikum på salaten, den gir en nydelig syrlig/søt smak og er dekorativ.
Passer også godt til sauser, desserter, frukt, pizza og pasta.

 


 

PANNACOTTA MED JORDBÆR

8 pors.

Bilde 10.01.2016, 18.12.02

 

Har du lyst på en søt og frisk dessert kan vi anbefale denne desserten. En nydelig pannacotta med friske bær. Den er enkel å lage og kan lages i god tid før servering. Nyt den med god samvittighet!

INGREDIENSER

Du trenger:
4 dl kremfløte
2 ts Cemo vaniljesukker
2 ss sukker
2 gelantinplater

Jordbærtopping:
1 kurv jordbær
2 ss sukker
Cemo Kremet Vineddik, frukt


FREMGANGSMÅTE

1. Legg gelantinplatene i kaldt vann. Ha fløte, vaniljesukker og sukker i en kjele, og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen og la det avkjøles i 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og rør godt inn i den varme fløten.

2. Fordel pannacottaen i passende dessertskåler, og avkjøl i kjøleskapet til den er stivnet. (ca 3-4 timer).

3. Del opp jordbærene i biter og smak til med sukker. Sukkeret må røres godt rundt bærene. Før servering fordeler du jordbærene over pannacottaen, og spruter på litt kremet vineddik.

Last ned oppskrift! (PDF)


FOCCACIA MED URTESALT OG RØD PESTO

Bilde 06.02.2016, 14.40.40

Du trenger:

1 kg hvetemel
1 pakke tørrgjær
2 ts sukker
1 ts salt
8-9 dl lunket vann
1 dl Cemo Olivenolje
Cemo Urtesalt
Cemo Rød pesto

Slik gjør du:

Bland mel, gjær, olivenolje, sukker og salt, spe på med lunket vann. Rør alt sammen til en klissete deig. Hev deigen under plast i ca 30 minutter. Spray olivenolje i en langpanne og hell i deigen, trykk den lett ut for hånd. Lag hull med fingrene i deigen, spray på Olivenolje og dryss over Urtesalt, og eventuelt Pesto. La heve i ca 30 minutter.

Stekes på 200ºC i 30 minutter på nederste rille.

Last ned oppskrift! (PDF)